Opwekking 202 - De Heer leert hoe ik strijden moet

 

De Heer leert hoe ik strijden moet,

Hij geeft mijn handen kracht.

De Heer leert hoe ik strijden moet,

zijn woord geeft mij de macht.

Hij geeft zijn schild van overwinning

en de satan valt neer.

Geprezen zij mijn Rots,

want Jezus Christus is Heer.

Tegenstem:

De Heer, mijn God, Hij overwint. (3x)

Geprezen zij mijn Rots,

want Jezus Christus is Heer.

 

Als er na Pinksteren iets krachtig is geworden zijn het de gaven van de Geest. De Heilige Geest is uitgestort, met alles wat Hij heeft uit te delen. Daarmee is ook de geestelijke strijd ineens totaal anders geworden. De geestelijke strijd is ineens een gewonnen strijd, als strijden we nog wel, maar de overwinning is al binnen.

 

Maar hoe moet je dan strijden? Dat leert de Heer je! Deels door gewoon te dienen met je handen, maar Hij leert je ook hoe Zijn woord van waarheid jou macht geeft om satan te vertellen dat hij moet verdwijnen. In de Naam van Jezus zal satan altijd het onderspit delven.

 

Weet je, je Rots is Jezus! Zijn autoriteit en Zijn macht heb jij door Zijn Geest ontvangen en daarmee heb je alles wat je nodig hebt. Het is alleen wel belangrijk dat je dit durft te geloven. Als jij in je rugzak honderd euro heb zitten, maar je gelooft niet dat het erin zit en je zoekt daar ook niet naar, dan heb je dus ook geen geld om iets te kopen. Je hebt het wel, maar je kunt er geen gebruik van maken. Zo is het ook in de geestelijke strijd en de strijd tegen satan: Als je denkt dat je niets hebt om te strijden, zal je het ook niet inzetten.

 

Je hebt het Woord van de Heer gekregen, je hebt liefde ontvangen om met je handen te dienen en het geloof is een schild voor je. Gebruik dat dan ook, en geef Gods Geest de ruimte om je te leren hoe dat je moet strijden.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom