Opwekking 191 0 Kom en prijs de Here, onze God

 

Kom en prijs de Here, onze God,

in het heiligdom dat vol is van zijn Geest.

Dus richt je hart op Hem

en prijs Hem met je stem

en de heerlijkheid van God

vervult dit huis.

Refrein:

Prijs de Heer! (Prijs de Heer)

Prijs de Heer! (Prijs de Heer)

 

Te midden van de lofprijs woont de Here.

En roepen wij Hem aan, Hij antwoordt ons.

Dus richt je hart op Hem

en prijs Hem met je stem

en de heerlijkheid van God

vervult dit huis.

 

Refrein:

Prijs de Heer! (Prijs de Heer)

Prijs de Heer! (Prijs de Heer)

 

Je kunt maar op ene manier God prijzen en loven. Dat kan alleen als jij je hart op Hem richt. Als je dit niet doet, zing je een lied, maar daar stopt het dan mee. Het lied kan hele mooie woorden hebben, maar als jij je hart niet richt op God, doe je het met je hoofd. Stem je hart eens even af op God. Ga vandaag eens een laag dieper dan je verstand, laat in je hart een het besef landen van wat Jezus voor je deed, laat het besef een landen en voel het eens met je hart hoe groot God is.

 

Doe het juist ook als je in de kerk bent, Juist op dat moment, met iedereen om je heen, zodat de lofprijzing echt en zuiver wordt en dat God woont op onze lofzangen en Hij Zijn troon op die lofzangen zal zetten. Dan vult de kerk, dan vult de plaats van aanbidding zich met de heerlijkheid van God. Laten we vandaag geen liedjes zingen, maar echt lofprijzen en aanbidden. Doe God daarin niet te kort, maar geef Hem wat Hem toekomt.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom