Opwekking 184 - Wie op de Heer vertrouwen

 

Wie op de Heer vertrouwen,
zijn als de berg Sion die niet wankelt,
maar voor altoos blijft.
Rondom Jeruzalem zijn bergen;
zo is de Heer rondom zijn volk
van nu aan tot in eeuwigheid,
halleluja, halleluja.

 


Dit lied begint met een vertrouwen op God. Je vertrouwen op God kun je vergelijken met de berg Sion. De berg Sion is onwankelbaar en veilig. Als wij op God vertrouwen zijn wij als de berg Sion, Dat betekent dat wij dan onwankelbaar en veilig zijn. Want God is onwankelbaar en veilig. Psalm 125 geeft dit lied eigenlijk helemaal weer. De kracht van Sion ligt niet in haar positie maar in haar Beschermer. Dus de kracht die wij krijgen als wij op God vertrouwen komt niet door onze positie, maar dat komt uit onze Beschermer. Zoals de berg Sion beschermd wordt door de bergen van Jeruzalem, zo beschermd God ons ook. Het vertrouwen dat wij in God hebben en de kracht die wij daar uit ontvangen zal niet beschaamd worden want God beschermd ons. God zal ons nooit loslaten want God is met ons, nu en voor altijd. En daar mogen we Hem voor prijzen.
 
In God zijn we onwankelbaar en veilig. En daaruit mogen wij leven, hebben wij de kracht. Hoe zie jouw leven er dan uit?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom