Opwekking 573 - We zijn hier bij elkaar

 

We zijn hier bij elkaar
om de Koning te ontmoeten.
We zijn hier bij elkaar
om te eren onze Heer.

 
We zijn hier bij elkaar
om te vieren dat Hij goed is.
En wij prijzen en aanbidden Hem,
Jezus, onze Heer!
 
Refrein:
Heer, U bent welkom, welkom,
U bent welkom, grote koning.
Wij heffen onze handen op
naar de God van alle eeuwen.
Heer, U bent welkom, welkom,
U bent welkom Zoon van God
Wij richten heel ons hart op U;
U bent welkom in ons midden
.

 
Het doel van het zingen van een lied is vaak om de Koning te ontmoeten. Als we samenkomen in een samenkomst dan is vaak het doel om de Koning te ontmoeten. En dat is denk ik goed. Het is goed om hierin God te ontmoeten. Dat het doel ervan is om God te ontmoeten. Want waarvoor zingen we dan? Of waarvoor komen we dan samen?
 
God welkom heten in ons midden. Misschien is dat voor sommigen apart. Maar misschien is het ook juist goed. God wil ook komen als wij Hem niet welkom heten. Maar hoe zou jij het vinden als je ergens bent en je bent niet welkom, of er wordt niets tegen je gezegd. Als je God welkom heet in je hart dan geef je Hem letterlijk alle ruimte om aan het werk te gaan.
God welkom heten in de samenkomst is mooi. Het is mooi als God welkom is en we Hem de ruimte geven om aan het werk te gaan. Het is mooi om God welkom te heten zodat we een ontmoeting hebben met de Koning.
 
God welkom heten kan door een lied. Door Hem de lof en alle eer te geven in ons lied. Maar ook in ons dagelijks leven is het belangrijk om God welkom te heten. Niet alleen in de samenkomsten wil God een ontmoeting met jou, maar ook in je dagelijks leven. In je werk, in de vrije tijd, daar waar jij Hem nodig hebt.
 
Is God welkom bij jou?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom