Opwekking 562 - U noemde mij bij mijn naam

 

U noemde mij bij mijn naam
Uw liefde raakte mij aan
nu ben ik vrij
en in uw hand geborgen
door uw genade gekocht
vond ik de rust ik zocht
heel dicht bij
ben ik niet bang voor morgen


Jezus mijn Redder
U bent voor altijd mijn vriend
en door Uw liefde leer ik nu om te leven met U (2x)


U bent mijn schild en mijn kracht
en heel de licht in mijn nacht
U bent voor mij een Held die ik bewonder
U liefde beter dan mij
maak dat ik bij U wil zijn
heel dicht bij U
want U bent zo bijzonder.

 

Wie is Jezus voor jou? Dit lied beschrijft wie Jezus voor je kan zijn. Dit lied zegt ook: ‘U bent voor altijd mijn Vriend.’ Het mooie aan deze zin is dat dat ook andersom is. Jezus wil niets liever dan voor altijd je beste Vriend zijn. Een Vriend zoals er geen een is. In Johannes 15:15 zegt Jezus: ‘Ik noem u niet meer mijn slaven, maar Ik noem u Mijn vrienden’.  We mogen een relatie met Jezus aan gaan. We hoeven Jezus dus niet op afstand te zien f te houden, maar Hij wil onze vriend zijn. 

 

In de vriendschap met Jezus zal er liefde zijn. Liefde die ons aanraakt, die ons overspoeld en ons verandert. In Zefanja 3:17 staat: ‘In Zijn liefde zal Hij zwijgen over je fouten, en zal Hij zich verheugen over je met blijdschap.’ Dat is wat liefde doet, dat is wat de liefde van Jezus doet. Hij houdt zoveel van je dat Hij niet kijkt naar je fouten, maar Hij verheugt Zich over jou met blijdschap. Hij kijkt naar je vol met blijdschap. 

 

Wie is Jezus voor jou? Durf je te geloven dat Hij zo naar je kijkt? Het is goed om te beseffen dat Jezus ook zo naar je kijkt. Daarnaast is het goed om ook te beseffen wie Hij voor jou is en dat uit te spreken naar God. Laat je hart maar zien aan Hem en laat Hem tot je hart spreken. Laat Zijn liefde je aanraken zodat je in die liefde met Hem kan leven.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom