Opwekking 158 - Gij zijt mijn God, U zal ik loven

 

Gij zijt mijn God, U zal ik loven,
uw grote naam zal ik verhogen.
Looft de Heer, want Hij is groot
en Hij is goed, en zijn goedheid
bestaat tot in eeuwigheid.


Omdat U mijn God bent, daarom zal ik U loven. Dat zegt Psalm 118. Mooi is het om alleen al om het feit dat God jouw God is, Hem te loven. Er zijn zoveel redenen om God te loven, maar dat God onze God wil zijn, dat is een grote reden om Hem te loven. Waarom zouden we namelijk God loven als Hij onze God niet is? God is een persoonlijke God en Hij wil Zijn Naam aan je bekend maken.

 

Waarom zouden we God nog meer loven? Omdat Hij groot en goed is. Maar daar stopt het niet bij. God is goed en zijn goedheid duurt tot in eeuwigheid. Zijn goedheid stopt dus nooit. Misschien ervaar je in je leven niet dat God goed is. Waar blijft de goedheid van God dan, kun je je afvragen. Ik weet niet in welke situatie je zit, maar wel weet ik dat God altijd goed is omdat Hij weet waar je door heen gaat omdat Hij het zelf mee gemaakt heeft toen Hij de lijdensweg ging. Toen heeft Hij jouw situatie gezien. Hij weet ervan. Daarnaast is het goed om te kijken welke zegeningen je wel hebt. Tel die dan maar.

 

Daarnaast zien we Gods goedheid ook in het feit dat Hij onze Redder wil zijn door Jezus, dat Hij de moeite heeft genomen om de relatie te herstellen tussen Hem en jou, dat Jezus de straf op zich heeft genomen. Dat is ook de goedheid van God. En die mogen we steeds weer blijven zien. En die goedheid zal nooit stoppen. Gods goedheid duurt voor eeuwig. Hij wil je steeds het goede blijven geven. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom