Opwekking 150 - Ik hou van U en 'k verhef mijn stem

 

Ik hou van U en 'k verhef mijn stem
en prijs uw naam.
O mijn ziel, wees blij.
Schep vreugde, Heer in wat U hoort,
laat mij zijn een lofgezang voor U.


I love You, Lord and I lift my voice
to worship You.
O my soul, rejoice.
Take joy, my King in what You hear,
let me be a sweet, sweet sound in Your ear
.


Ik hou van U! Zeg dat eens zachtjes tegen God, je Vader! Zeg eens zachtjes tegen Jezus: "Ik hou van U!" Gewoon, doe dat eens en doe dat eens heel regelmatig! Vertel God eens hoeveel je van Hem houdt! En laat dit zachtjes uitspreken eens langzaam overgaan tot het verheffen van je stem, net zo lang totdat het een lofzang wordt voor God!

 

En als je dan nog vreugde in je ziel mis en het blijft bij woorden, doe dan gewoon eens wat hier staat: Spreek je ziel aan, net zoals ook David vaak deed, en zeg tegen je ziel dat deze blij moet zijn! Laat je hele leven, in woorden en daden, een lofzang zijn voor God! Zoveel lof, dat God vreugde zal scheppen in wat Hij je hoort zeggen. En dat begint door het zachtjes uit te spreken en de kracht van deze woorden tot op je ziel te laten doorklinken. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom