Opwekkign 146 - Immanuël, Immanuël

 

Immanuel, Immanuel,
zijn naam zal zijn Immanuel,
God met ons, getoond aan ons,
zijn naam zal zijn, Immanuel.


Emmanuel, Emmanuel,
His name is called Emmanuel,
God with us, revealed to us,
His name is called Emmanuel
.


Een van de mooiste dingen die God ons gaf is dat Jezus de naam Immanuel mee krijgt. ‘God met ons’. Dit laat zien dat God ons meer gaf dan onze redding door Jezus. Naast onze redding door Jezus geeft God Zijn nabijheid met ons mee. We mogen weten dat God met ons mee gaat en dat wij niet alleen zijn. Het is daarnaast ook een belofte die God heeft. Kijk maar naar Jesaja 7:14. Daar gaat het over Achab. God zegt zelf tegen Achab dat Hij om een teken mag vragen. Achab wil dit niet en dan zegt God:  ‘Daarom zal de Heere u zelf een teken geven, zie een maagd zal zwanger worden en een Zoon baren en Zijn Naam Immanuel geven’. Hier zie je dat God het ons zelf geeft en dat we er op mogen vertrouwen dat God met ons mee gaat. We mogen er ook om vragen om ‘God met ons’. God heeft het zelf beloofd dat Hij Immanuel zal geven. 

 

God heeft aan ons getoond dat Hij met ons is. Hij heeft ons laten zien dat Hij bij ons is door Zijn Geest te geven. Door Zijn Geest is Hij altijd bij ons en hebben wij een raadgever bij ons. Waar we ook heen gaan, de Heilige Geest is bij ons. God is ook altijd bij ons door De redding die Jezus gaf. We zijn Zijn kind geworden en God de Vader wil voor ons zorgen. 
Onze God is nog zoveel meer, onze God laat ons nooit in de steek. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom