Opwekking 545 - Jezus, Heer, wanneer ik aan Uw offer denk

 

Jezus, Heer, 
wanneer ik aan uw offer denk 
zie ik een lijden, zo ongekend. 
En steeds meer ervaar ik dat als godsgeschenk, 
ben ik daar op dat moment, 
ben ik daar op dat moment. 

 

Op dat moment zie ik U 
aan het kruis waar U leed 
en is mijn hart verbroken door wat U voor mij deed; 
op dat moment van vreugde, 
op dat moment geef ik mij opnieuw. 

 

Nu bent u verheven tot de hoogste plaats, 
waar ik U zien zal zoals U bent. 
Maar ook nu blijft U mijn steun en toeverlaat, 
dank ik U op dit moment, 
dank ik U op dit moment. 

 

Op dit moment zie ik U 
aan het kruis waar U leed 
en is mijn hart verbroken door wat U voor mij deed; 
op dit moment van vreugde, 
op dit moment geef ik mij opnieuw. 

 

Dank u voor het kruis,
dank U voor het kruis,
dank U voor het kruis, o Heer.


Ik denk dat een van de eerste punten waar we aan denken bij het lijden van Jezus, dat dit dankbaarheid is. Dankbaar omdat Jezus dit deed. Dankbaar en verwonderd omdat de liefde van Jezus zo diep gaat. Het is misschien niet eens te bevatten wat Jezus voor ons deed. Ik denk dat wij ons maar een heel klein stukje kunnen voorstellen wat Jezus deed voor ons en wat dat Hem kostte. Ik denk dat we ons dat nauwelijks voor kunnen stellen. Wat Jezus deed, wat de Vader ons gaf is een geschenk. Een geschenk dat ons vreugde geeft. Eeuwige vreugde. Want als je dit geschenk aangenomen hebt dan kan het je niet meer afgepakt worden. De kruis is denk ik de basis van je vreugde. Daar bij het kruis begint het. Als je dat cadeau aangenomen hebt dan ligt daar de bron van je vreugde, de bron van eeuwige vreugde. En natuurlijk kun je te maken krijgen met verdriet, maar de bron in je zal nooit ophouden met stromen.
 
God danken voor wat Hij gaf is belangrijk. Laat je dankbaarheid niet afhangen van wat je meemaakt. Laat het niet afhangen van de ‘cadeautjes’ die Hij je in dit leven geeft. (een wonder, goede studie etc.) Maar blijf God danken om wie Hij is, om het wonder van het kruis en wat Hij geeft. Blijf Hem ook danken daarvoor als je een periode hebt zonder ‘cadeautjes’. God veranderd niet en het wonder van het kruis dat zal altijd blijven bestaan. En daarom is er altijd een reden om te danken. 

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom