Opwekking 545 - Jezus, Heer, wanneer ik aan Uw offer denk

 

Jezus, Heer, 
wanneer ik aan uw offer denk 
zie ik een lijden, zo ongekend. 
En steeds meer ervaar ik dat als godsgeschenk, 
ben ik daar op dat moment, 
ben ik daar op dat moment. 

 

Op dat moment zie ik U 
aan het kruis waar U leed 
en is mijn hart verbroken door wat U voor mij deed; 
op dat moment van vreugde, 
op dat moment geef ik mij opnieuw. 

 

Nu bent u verheven tot de hoogste plaats, 
waar ik U zien zal zoals U bent. 
Maar ook nu blijft U mijn steun en toeverlaat, 
dank ik U op dit moment, 
dank ik U op dit moment. 

 

Op dit moment zie ik U 
aan het kruis waar U leed 
en is mijn hart verbroken door wat U voor mij deed; 
op dit moment van vreugde, 
op dit moment geef ik mij opnieuw. 

 

Dank u voor het kruis,
dank U voor het kruis,
dank U voor het kruis, o Heer.


Ik denk dat een van de eerste punten waar we aan denken bij het lijden van Jezus, dat dit dankbaarheid is. Dankbaar omdat Jezus dit deed. Dankbaar en verwonderd omdat de liefde van Jezus zo diep gaat. Het is misschien niet eens te bevatten wat Jezus voor ons deed. Ik denk dat wij ons maar een heel klein stukje kunnen voorstellen wat Jezus deed voor ons en wat dat Hem kostte. Ik denk dat we ons dat nauwelijks voor kunnen stellen. Wat Jezus deed, wat de Vader ons gaf is een geschenk. Een geschenk dat ons vreugde geeft. Eeuwige vreugde. Want als je dit geschenk aangenomen hebt dan kan het je niet meer afgepakt worden. De kruis is denk ik de basis van je vreugde. Daar bij het kruis begint het. Als je dat cadeau aangenomen hebt dan ligt daar de bron van je vreugde, de bron van eeuwige vreugde. En natuurlijk kun je te maken krijgen met verdriet, maar de bron in je zal nooit ophouden met stromen.
 
God danken voor wat Hij gaf is belangrijk. Laat je dankbaarheid niet afhangen van wat je meemaakt. Laat het niet afhangen van de ‘cadeautjes’ die Hij je in dit leven geeft. (een wonder, goede studie etc.) Maar blijf God danken om wie Hij is, om het wonder van het kruis en wat Hij geeft. Blijf Hem ook danken daarvoor als je een periode hebt zonder ‘cadeautjes’. God veranderd niet en het wonder van het kruis dat zal altijd blijven bestaan. En daarom is er altijd een reden om te danken. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom