Opwekking 141 - He is the King of kings

 

He is the King of kings.
He is the Lord of lords.
His name is Jesus,
Jesus, Jesus, Jesus,
o, He is the Lord!


Hij is de Zoon van God.
Hij is de Heer der heren.
Zijn naam is Jezus,
Jezus, Jezus, Jezus,
o, Hij is mijn Heer!


Sommige liederen zijn vertaald en hoe vaker je er op let, hoe meer je merkt dat vertalingen meestal zwakker worden. De Engelse versie van dit lied begint namelijk heel anders. Natuurlijk is het mooi om te beginnen met 'Hij is de Zoon van God', maar in het lied klopt het dan toch niet echt. Het gaat in dit lied namelijk niet in de eerste plaats over dat Jezus de Zoon van God is, maar het gaat over Zijn heerschappij.

 

Het gaat over de macht en autoriteit van Jezus. Hij is de Koning van de koningen en de Heer van de heren. Daar gaat het om als we dit lied zingen. Jezus is de Allergrootste, Hij overtreft elke koning en elke heer! Niets is groter dan Hij. Daar gaat het vandaag om als we dit lied zingen. En uiteindelijk is de Koning van de koningen en de Heer van de heren, ook mijn Heer! Ik ben van Hem en Hij van mij!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom