Opwekking 134 - De Heer is mijn Licht

 

De Heer is mijn licht
Mijn burcht en mijn redder
Voor wie zou ik vrezen

 

De Heer is mijn kracht
de kracht van mijn leven
voor wie dan zou ik nog vrezen
De Heer is mijn licht
Mijn burcht en mijn redder
Voor wie zou ik vrezen


Als de Heer je licht is, voor wie heb je dan nog te vrezen? Als God je burcht en Redder is, waar zou je angst voor hebben? Als de Heer je kracht is, hoef je geen angst meer te hebben.

 

Daar gaat dit lied over. Psalm 27:1 schrijft hier ook over. Daar staat: ‘Als God je levenskracht is, voor wie zou je dan vrezen?’ Als God is waardoor en waarvoor je leeft, als je uit God je diepste kracht haalt en Hij is jouw levenskracht, dan mag je er zeker van zijn dat je niet hoeft te vrezen, niet bang hoeft te zijn. Je mag je veilig weten bij God. En natuurlijk mag je bang zijn. Dat is een emotie. Maar het gaat er hier om dat je je veilig mag weten bij God en mag schuilen in Zijn Burcht. Het gaat er hier ook om dat je niet meer bang  hoeft te zijn voor de aanvallen van de duivel, want God beschermd je. Natuurlijk kun je daar mee te maken krijgen, maar uiteindelijk mag je al je kracht putten uit God. Je mag je angst bij God neerleggen. Hij wil je beschermen en Zijn kracht aan je geven. Hij wil als een licht voor je zijn, als een burcht, als een Redder. Het is goed om psalm 27 helemaal door te lezen. Daarin komt ook naar voren dat God je beschermd. Er staat zelfs dat God je hoger op een rots zet, dat je mag wonen in Zijn huis om Zijn liefelijkheid te aanschouwen. En mag schuilen in Zijn hut in de dagen van onheil.

 

Laat God je licht en je kracht wezen. Deze dag en alle dagen die er nog gaan komen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom