Opwekking 119 - Ik zal loven, Here

 

Ik zal U loven, Here,
met mijn ganse hart,
ik wil al uw wonderen verhalen;
in U wil ik mij verheugen
en juichen, en juichen.
In U wil ik mij verheugen
en juichen, o Heer.
Ik zal U loven, Here,
met mijn ganse hart,
ik wil al uw wonderen verhalen;
Uw Naam psalmzingen,
o Allerhoogste, o Allerhoogste,
Uw Naam psalmzingen,
o Allerhoogste, o Allerhoogste.


Ja, wil jij dat, wat je nu zingt? Gewoon even eerlijk zijn hè? Want als we zingen: "ik wil" en "ik zal", dan kun je er ook niet onderuit. Een woord, een woord, een man, een man. En ja, loven met je hele hart lukt best wel als je vandaag een goeie dag had en alles liep voorspoedig. En loven en je verheugen in God, dat lukt best als je goed in je vel zit. Maar wat nu als dat niet zo is. En wonderen vertellen is heel gaaf, maar wat nu als je geen wonderverhalen hebt?

 

Begrijp je hoe lastig dit lied dus ook kan zijn? En toch is loven en je verheugen in God een keus! Je kunt kiezen om je lof te offeren voor God, dan kost het je dus echt iets. Je kunt tegen je gevoel in, toch God loven en prijzen! Gewoon omdat Hij het waard is, gewoon omdat het ook een keus moet zijn van je hart.

 

De vraag is wat we dus doen? Maken we vandaag een besluit om in elke situatie toch God te loven en te prijzen? Hij is het waard en Zijn wonderen moet iedereen horen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom