Opwekking 119 - Ik zal loven, Here

 

Ik zal U loven, Here,
met mijn ganse hart,
ik wil al uw wonderen verhalen;
in U wil ik mij verheugen
en juichen, en juichen.
In U wil ik mij verheugen
en juichen, o Heer.
Ik zal U loven, Here,
met mijn ganse hart,
ik wil al uw wonderen verhalen;
Uw Naam psalmzingen,
o Allerhoogste, o Allerhoogste,
Uw Naam psalmzingen,
o Allerhoogste, o Allerhoogste.


Ja, wil jij dat, wat je nu zingt? Gewoon even eerlijk zijn hè? Want als we zingen: "ik wil" en "ik zal", dan kun je er ook niet onderuit. Een woord, een woord, een man, een man. En ja, loven met je hele hart lukt best wel als je vandaag een goeie dag had en alles liep voorspoedig. En loven en je verheugen in God, dat lukt best als je goed in je vel zit. Maar wat nu als dat niet zo is. En wonderen vertellen is heel gaaf, maar wat nu als je geen wonderverhalen hebt?

 

Begrijp je hoe lastig dit lied dus ook kan zijn? En toch is loven en je verheugen in God een keus! Je kunt kiezen om je lof te offeren voor God, dan kost het je dus echt iets. Je kunt tegen je gevoel in, toch God loven en prijzen! Gewoon omdat Hij het waard is, gewoon omdat het ook een keus moet zijn van je hart.

 

De vraag is wat we dus doen? Maken we vandaag een besluit om in elke situatie toch God te loven en te prijzen? Hij is het waard en Zijn wonderen moet iedereen horen.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom