Opwekking 508 - God is zo groot, oneindig groot

 

God is zo groot, oneindig groot.
 
Hij gaf ons de wind, de zee en het zand,
de zon en de bloemen, de sneeuw op het land.
Van 's morgens tot 's avonds, het hele jaar door
verkondigt de schepping in koor:

 
Wat God aan ons geeft is nieuw elke dag;
van mooie zonsopgang, tot heldere nacht.
De dauw in de morgen, het daglicht breekt door;
zing mee met de schepping in koor!
 
Voor kleuren en klanken, voor dans en muziek;
wij willen Hem danken voor al wat Hij schiep.
Wij zingen:
God is zo groot, oneindig groot.


God is zo groot, oneindig groot! Gods grootheid kun je zien. Je kunt het zien door de Bijbel heen, door preken, door wonderen, maar Gods grootheid kun je ook goed zien in de natuur. Juist de natuur spreekt van Gods grootheid. Van Zijn grote daden. Kijk een om je heen wat je ziet. Het is som overweldigend als je beseft dat God dit alles gemaakt heeft. Het is zo machtig mooi. Het verkondigd Gods grootheid. 

 

Natuur op zich is mooi. Het bijzondere aan de natuur is dat de natuur elkaar helpt. Alles in de natuur sluit op elkaar aan, het ene kan niet zonder het andere. Dat was al bij de schepping, de ene dag, kon niet zonder de vorige dag. Wij kwamen er pas, toen alles klaar was. Bomen hebben wij nodig voor de zuurstof, de seizoenen voor alles wat er groeit op het land, de wind, de regen en de zon zorgt ervoor dat alles blijft groeien. Het is bijzonder dat alles zo goed op elkaar aansluit. Het roept allemaal uit naar Gods almacht, naar Gods grootheid. 

 

Elke nieuwe dag wordt aan ons gegeven. In elke nieuwe dag mogen wij God er voor eren. Sta vandaag eens stil bij Gods almacht en grootheid en besef hoe bijzonder God alles gemaakt heeft. De natuur getuigd van Gods majesteit. Kijk om je heen en zie wat God gemaakt heeft. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom