Opwekking 104 - Weet je wel, o christen

 

Weet je wel, o christen,
dat j'een boodschap bent te voet.
Weet je wel, o christen,
dat j'een boodschap bent te voet.
't Is naar Jezus' wensen dat
het nieuws naar and'ren moet.
Dus geef het, en leef het,
een boodschap te voet.
Dus ken het, en ben het,
dus waag het en draag het.
Geef het en leef het,
en ken het en ben het,
en waag het en draag het,
een boodschap te voet
.


Weet je het wel? Weet je dat jij een boodschap te voet bent? Je bent op deze aarde niet om zomaar wat te leven, maar God heeft je voeten gegeven om op plaatsen te komen waar je het Evangelie van Jezus mag brengen. Dat is een heel bijzonder doel. Wij leven nooit zonder deze boodschap. Tenminste, dat zou de bedoeling moeten zijn, maar dat valt wel eens tegen. Dat betekent natuurlijk niet dat je altijd loopt te evangeliseren. Dat betekent echt niet dat je in de trein een hele coupé moet bekeren, maar het betekent wel dat jij het bent, waardoor het Evangelie zichtbaar wordt.

 

Dat zal de ene keer met woorden zijn, de andere keer juist door je zwijgen, en een volgende keer door wat je met je handen doet, maar wees de boodschap van het Evangelie in je hele houding. Het nieuw van het Evangelie is 'Breaking News', de hele wereld moet het weten, maar dan moeten wij het wel uitleven, dan moeten wij het wel kennen en wagen. 

 

Durf jij het avontuur met God aan te gaan, zodat jij een middel mag zijn om de boodschap door te geven op elke plaats waar je voeten je brengen. Leef het Evangelie en deel het uit.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom