Opwekking 493 - Jezus, wat een heerlijke Naam

 

Jezus, wat een heerlijke naam;
Mensenzoon, Zoon van God,
Lam op de troon.
Blijdschap en vrede, genade en hoop,
al mijn schuld is weggedaan;
Jezus, wat een heerlijke naam.

 
Jezus, wat een heerlijke naam;
zekerheid, sterke rots, troost als ik lijd.
Vrijheid, geborgenheid, leven en kracht,
waarheid die mij sterk doet staan;
Jezus, wat een heerlijke naam.
 
Jezus, wat een heerlijke naam;
heeft mij bevrijd, mijn vaste burcht,
held in de strijd.
Vergeving en reiniging, warmte en licht,
liefde die mij op doet staan;
Jezus, wat een heerlijke naam.
Vergeving en reiniging, warmte en licht,
liefde die mij op doet staan;
Jezus, wat een heerlijke naam.
 
Jezus, wat een heerlijke naam
.


Wat een heerlijke Naam, wat een heerlijke Naam, de Naam van Jezus. Wat zit er veel in de Naam Jezus. De Naam Jezus brengt ons zoveel. Blijdschap, vrede, genade, hoop, en in de Naam van Jezus is al jouw schuld weg gedaan. Jezus' Naam brengt zekerheid, het is ene Rots waar wij op bouwen, Zijn Naam troost als wij lijden. Maar de Naam van Jezus bevrijd, vergeeft, reinigt ook. Wat een heerlijke Naam van onze God!

 

In de Naam van Jezus ligt kracht. Alle kracht dat wij nodig hebben, alle kracht dat wij krijgen komt uit Zijn Naam. Door de overwinning die Jezus behaalde aan het kruis. 


In de Naam van Jezus ligt vergeving klaar. Vergeving voor jou, voor mij, voor anderen. De Naam van Jezus brengt ons licht. Het licht in de duisternis.

 

Wat betekent de Naam van Jezus voor jou? Hoe zie jij Jezus? Vaak geef je benamingen aan Jezus zoals jij Hem ziet. Welke karaktereigenschappen heb jij van God gezien?
Ik denk dat hoe wij Jezus zien, dat wij dan ook een stukje van ons zelf zien. Wij zijn naar Zijn beeld gemaakt. En in God zijn wij één geworden met Jezus.

 

De Naam van Jezus is een heerlijke naam. De Naam boven alle namen. Het is de Naam die wonderen doet. De Naam waardoor er verandering komt, de Naam waarin wij zo geliefd zijn!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom