Opwekking 93 - Jezus overwon de dood

 

Jezus overwon de dood,
o, glorie halleluja.
Hij 's gezeten op zijn troon;
geprezen zij zijn naam.
Spoedig komt Hij als mijn Heer,
o, glorie halleluja.
Eens zal ik Hem ontmoeten,
Hem als mijn Heer begroeten,
Jezus overwon de dood
.


Jezus overwon de dood. Daarvoor prijzen wij Hem! Jezus zit op de troon, als Koning. Hij overwon de dood, werd mens, bijna slaaf en Hij werd verhoogd tot Koning. Verhoogd omdat Hij de dood overwon. De dood is ontmaskerd en Jezus bracht leven er voor in de plaats. En daarvoor mogen wij Hem prijzen. Gods naam is geprezen, God wordt geprezen!

Door Zijn overwinning is Hij jouw Heer geworden, kan Hij jouw Heer worden en zul je Hem ontmoeten en je kunt Hem begroeten. Als Jezus terugkomt dan mag je Hem als jouw Heer begroeten. En Hij zal jouw begroeten als Zijn kind. Het zal een feest zijn om elkaar zo te mogen ontmoeten.


En nu mag je Jezus ook elke dag ontmoeten. Niet letterlijk zoals wij elkaar ontmoeten, maar ontmoeten door naar Hem te luisteren, door tijd met Hem te nemen, door de Bijbel te lezen. Jezus ziet uit naar een dagelijkse ontmoeting met jouw. Hij is jouw Heer, en Hij ziet er naar uit om Zijn kind te ontmoeten, met jou te praten. Op welke manier ontmoet jij God?

 

Halleluja, prijs God voor wat Jezus heeft gedaan, voor de relatie die jij met God aan mag en kan gaan. Hij overwon en komt als jouw Heer terug!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom