Opwekking 89 - Als ik mij herinner wat Hij deed voor mij

 

Als ik mij herinner wat Hij deed voor mij,
dan keer ik nimmermeer terug.
Halleluja.
Als ik mij herinner wat Hij deed voor mij,
dan keer ik nimmermeer terug.
Nee, nooit, nooit, nee, nooit,
dan keer ik nimmermeer terug.
Halleluja.
Als ik mij herinner wat Hij deed voor mij,
dan keer ik nimmermeer terug.


‘Als ik mij herinner wat Hij voor mij deed, dan keer ik nooit meer terug.’ In dit lied komt heel erg naar voren om te beseffen voor wat Jezus voor ons heeft gedaan. Te beseffen dat God de Vader Zijn Zoon zond voor ons. En als wij beseffen wat daar gebeurd is, dan keren we nooit meer terug. Mooi is dat. Mooi is het om aan God genoeg te hebben. Er is geen weg terug, je wilt niet meer terug want het cadeau wat God voor ons gaf is ontzagwekkend en we willen niet teug naar het oude leven, naar wat niet van God is, naar wat… En vul zelf maar in waar je niet naar terug gaat.
Door de keuze Jezus te volgen, wil je niet meer terug. Er is voor jou geen weg terug want Jezus is de weg, de waarheid en het leven. 

 

Door te herinneren en te beseffen wat Jezus voor ons deed, mogen we dankbaar zijn. Dankbaar voor het werk van Jezus, dankbaar voor onze redding. Maar we mogen ook beseffen dat God de Vader Zijn eigen Zoon voor ons over heeft. Dat Hij Zijn Zoon stuurde om ons te redden. En dat Jezus kind werd, mens werd zoals wij. 
Het is goed om te blijven beseffen wat Jezus voor ons deed, het laat ons zien dat we niet terug willen, maar Jezus willen eren en dienen. 
.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom