Opwekking 86 - Zing en speel tot eer van Hem

 

Zing en speel tot eer van Hem,
geef je hart en ook je stem,
geef je over aan de Heiland,
laat niets achter in de strijd.
Zing en speel tot eer en glorie
van de hoogste Majesteit.


Dit lied gaat over alles geven in de lofprijs van God. Over het eren van Hem! Zing en speel tot eer van Hem! Het is een vorm van God eren! Muziek doet vaak iets met ons als mensen. Muziek kan bedoeld zijn om ons dichter bij God te brengen. Bijvoorbeeld in de kerk. In Psalm 150 staat ook dat we God moeten eren met muziek. Muziek is, denk ik, een belangrijk onderdeel van God eren.


God eren… Wat is dat eigenlijk? God eren is een manier om God te danken, danken voor wie Hij is en wat Hij doet en gedaan heeft. Danken voor Zijn offer voor ons. Het eren van God leidt vaak tot blijdschap. Blijdschap in de Heer, blijdschap in het geloof.

 

Geef je over aan de Heiland en laat niets achter in de strijd. Hier wordt gezegd: Geef je over aan God, geef wat je he t aan God in je aanbidding, in je lofprijs voor Hem! Alles wat je in je hebt, wat je kunt, prijs Hem! Laat niets achter in de strijd. Laat niets achter van wat je voor God hebt, laat je niet beïnvloeden door de strijd die je kan hebben. Laat je daar niet door tegen houden, laat het niet daar liggen.

 

Zing en speel tot de eer en glorie van de hoogste Majesteit! Als je voor de koning hier op aarde mag spelen en zingen, dan doe je je best. Je uiterste best, op z’n mooist. Maar voor de Hemelse Koning mag het nog veel mooier, beter dan best, geef in je lofprijs alles wat je hebt. Je speelt voor de Hoogste Majesteit!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom