Opwekking 484 - Ik wil altijd zijn waar U bent

 

Ik wil altijd zijn waar U bent,
al de dagen van mijn leven;
dat ik U niet van een afstand ken,
maar met U verweven ben.
 
Ik wil altijd zijn waar U bent,
in de schaduw van uw vleugels.
Breng me naar de plaats waar U bent,
ik wil bij U zijn, o Heer.
 
Want ik wil zijn waar U bent;
leven in uw schuilplaats,
feesten aan uw tafel,
omgeven door uw heerlijkheid.
In uw schuilplaats,
daar zou ik altijd willen zijn;
Ik wil bij U zijn,
heel dicht bij U zijn, o Heer.
 
O mijn God.
U bent mijn schild en mijn kracht.
In uw nabijheid merk ik:
U bent sterk al ben ik zwak.
 
Ik wil altijd zijn waar U bent,
in de schaduw van uw vleugels.
Breng me naar de plaats waar U bent.
Ik wil bij U zijn,
heel dicht bij U zijn, o Heer.
 
Want ik wil zijn waar U bent...
 
Ik wil bij U zijn,
heel dicht bij U zijn, o Heer.


Hoe dicht wil jij bij Jezus zijn? Best wel een lastige vraag. Want hoe dicht kun je bij Jezus zijn? Puur fysiek kun je dit niet zeggen. Jezus is immers in de hemel en wij op de aarde. Dus voor ons zijn er eigenlijk geen antwoorden op het letterlijke gebied. Je zou dit lied vooral kunnen betrekken op ons verlangen om straks letterlijk bij Jezus te mogen zijn. Zeker als het gaat om eten aan Zijn tafel, dan is dat iets dat je letterlijk niet kunt zeggen in combinatie met de nabijheid bij Jezus.

 

Toch is het geestelijk wel zo te zeggen. Geestelijk dichtbij Jezus leven kan natuurlijk wel. Dat je met je ziel, met je geloof, daar bent waar Jezus is. Dat kun je trouwens dan ook naar twee kanten zien. Aan de ene kant dat je zo verbonden bent aan Jezus dat je altijd in Zijn nabijheid bent, maar aan de andere kant ook dat waar Jezus is, jij ook bent. Dan ben je dus altijd afgestemd op Gods stem om daar te zijn waar Hij is en om daar te doen wat Hij van je vraagt.

 

En juist daar waar Jezus is, daar waar jij leeft in Zijn tegenwoordigheid, daar is ook vrede en rust. Daar is bescherming en veiligheid en op die manier is de nabijheid van Jezus nu je beste plaats en voor de eeuwige toekomst je grootste verlangen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom