Opwekking 471 - Heer, raak mijn hart aan

 

Heer, raak mijn hart aan,
maak mij bereid
uw pijn te voelen
om wie er lijdt,
uw tranen te huilen,
bewogen te zijn;
o, kom raak mijn hart aan, Heer,
maak mij bereid.


Waar wordt jij bewogen van? Waar wordt jouw hart door aangeraakt? Dit lied is een gebed om bewogenheid voor anderen mensen. Een gebed waarin je vraagt of God je aan wilt raken om bewogenheid voor de ander. Als je nog niet weet waar je om bewogen wordt, als je nog niet weet wat jouw hart raakt, laat dan dit lied een gebed voor je zijn. 

 

Ga eens op zoek naar wat jouw hart raakt, zodat je bewogen kunt zijn samen met de ander, maar ook samen met God. Als God jou laat voelen waar de ander om lijdt, dan voel je ook wat God voelt als Hij naar die situatie kijkt. 


Vraag God maar of Hij je wilt laten voelen wat Hij voelt, wat de ander meemaakt. God zal je dan dingen laten zien waar jij mee aan de slag kunt. Daar waar jij bewogenheid over voelt ligt misschien wel (een deel van) je bestemming. Als jij hier om vraagt, dan zal God jou iets laten zien waar Hij jou in nodig heeft.


Dat betekent ook dat je er bereid voor moet zijn. Als God jou laat zien waar je mee aan de slag kan, dan zul je er ook mee aan de slag moeten gaan. Je kunt dan niet stil blijven staan. Maar je mag ook weten dat als jouw hart wordt aangeraakt dat je ook niet anders wilt dan bereid zijn om God te dienen.


En als je al antwoord hebt op de eerste twee vragen van dit stukje, mag je er mee aan de slag gaan. Vraag God maar hoe Hij wilt dat jij handelt. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom