Opwekking 64 - Beter dan 't leven, is Uw genade

 

Beter dan 't leven, is uw genade
Beter dan 't leven, is uw genade
Ik wil U prijzen, ik wil U loven
Ik hef mijn handen in aanbidding naar omhoog

 
Ik hef mijn handen naar U omhoog
Ik hef mijn handen naar U omhoog
Ik wil U prijzen, ik wil U loven
Ik hef mijn handen in aanbidding naar omhoog

 
Het is beter om te leven van genade dan alles wat dit leven biedt. En de andere kant is dan ook waar: Het leven hier op aarde is beter als je van genade leeft.


Het gaat in dit lied om dat Gods genade beter is om van te leven. Gods genade geeft dus kracht om van te leven. Het is een cadeau dat je krijgt van God. De genade die je krijgt is dat God Zijn Zoon stuurde voor jou, en Jezus droeg jouw zonden, pijn en schuld zodat jij vrij kunt zijn. Hij vergeeft jouw zonden, Hij droeg jouw doornenkroon zodat jij nu vrij kunt zijn en jij vrij tot God kan komen. Dat is de genade die God aan jouw geeft en in die genade mag je leven zodat je vrij kan en mag leven. Het grootste cadeau dat God jouw geeft is Zijn genade door Zijn Zoon Jezus.

 

Genade laat je leven in de tegenwoordigheid van God. Al heb je niets op deze aarde, maar mag wel in de tegenwoordigheid van God leven dan ervaar je een enorme rijkdom. En als je uit die genade leeft dan is dat leven beter om te leven. Het leven hier op aarde is beter als je hiervan leeft en niets is beter om van te leven dan de genade van God. Het is je dagelijkse voedsel dat je tot je mag nemen.

 

Hiervoor mag je God prijzen en danken, je mag Hem hiervoor aanbidden. Je mag Hem een danklied geven voor het cadeau dat Hij je gaf. God is jouw aanbidding waard! Hij is de aanbidding waard, alle aanbidding!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom