Opwekking 63 - Prijs de Here met elkander

 

Prijst de Here met elkander,
halleluja, halleluja, halleluja.

 


Prijs God met elkaar. Daar gaat het lied van vandaag over. Ik denk dat God het belangrijk vindt dat we met elkaar ook God prijzen. Natuurlijk is het goed om in je eigen woorden en alleen God te prijzen, maar God met elkaar prijzen is ook belangrijk.

 

Als gelovigen hebben we dezelfde Vader, zijn we familie, broers en zussen van elkaar. We zijn één grote familie met God als Vader. En als Zijn familie mogen wij Hem prijzen en danken voor wie Hij is en wat Hij doet, maar ook voor wat Hij no gaat doen. Samen zijn we in Zijn Naam verbonden. Door Jezus’ bloed kunnen we tot de Vader komen. En Gods Geest verbindt ons samen. En daarin mogen we samen de Heer prijzen.
 
We kennen allemaal het spreekwoord wel: Samen staan we sterk. Zo is het ook met het loflied voor God. Samen is het loflied zo groot en zo sterk.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je eigen loflied dat niet is. Maar samen, als kinderen van God, een loflied zingen voor onze Vader is sterk, dat is machtig, het straalt kracht uit.Letterlijk, maar ook in de geestelijke wereld.
 
Probeer vandaag of later deze week een moment te pakken waarin je samen Gods Naam groot maakt. En kijk eens wat voor kracht daar uit voort komt.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom