Opwekking 62 - Gods lof wil 'k zingen, met die woorden

 

Gods lof wil 'k zingen, met die woorden
Die mij spreken van Zijn kracht
Van overwinning en verlossing
Van Zijn liefde en Zijn macht
Ja, 'k wil Hem prijzen voor het wonder
Dat Hij voor ons heeft gedaan
Hem zij de glorie en aanbidding
'k Ga op Zijn beloften staan


Het lied van vandaag moet je eerst even een paar keer lezen voordat je begrijpt wat je precies zingt. Gods lof willen zingen, dat begrijpen we wel. Maar er volgen dan een paar woorden op een rijtje. Gods lof zingen met woorden die ergens van spreken. Dus de woorden die je zingt, moeten woorden zijn die iets duidelijk maken over de woorden die in dit lied volgen.

 

Woorden van kracht, overwinning, verlossing, liefde en macht. De woorden die we zingen om God te loven moeten daar dus mee te maken hebben. En eigenlijk is dat compleet Wie God is. Als jij vandaag woorden moet bedenken om God te loven, welke woorden zouden dat dan moeten zijn? Welke woorden van kracht, overwinning, verzoening, liefde en macht zou jij willen noemen? De kracht van God waarmee Hij wonderen doet, de overwinning van Jezus over het totale legermacht van satan, de verzoening waarmee Hij al je zonden heeft weggenomen, de eindeloze liefde van Jezus in wat Hij deed en de macht van Jezus over de hele aarde. En als we daar woorden bij gaan bedenken om Hem te loven, dan komen we woorden te kort. Dan loopt onze mond over van glorie en aanbidding.

 

​En alle beloften die God dan nog heeft gegeven, daar twijfelen we in ons leven niet aan, maar daar gaan we op staan. Vast en zeker dat God Zijn beloften zal vervullen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom