Opwekking 450 - Jezus regeert op Zijn eeuwige troon

 

Jezus regeert
op zijn eeuwige troon.
Hij is de Heer.
Hij bracht in de wereld
het licht van Gods Zoon.
Hij is de Heer.
Als Koning verheerlijkt;
zijn werk is volbracht.
Hij is de Heer.
Hij troont in ons midden
en toont ons zijn kracht.
Hij is de Heer.

 

refrein:
Laat uw kracht zien, almachtig God.
Laat uw kracht zien, almachtig God.
O, God.

 

Uw boodschap geeft hoop
aan een wereld die breekt.
U bent de Heer.
Verlossing en trouw
door het woord dat U spreekt.
U bent de Heer.
Wij vragen geen rijkdom,
maar dragen het kruis.
U bent de Heer.
O, breng als erfdeel
de dwalenden thuis.
U bent de Heer.


Jezus regeert op Zijn eeuwige troon omdat Hij Heer is. Omdat Hij het licht in de wereld bracht is Hij Heer. Hij is in ons midden en laat ons Zijn kracht zijn. Hij is de Heer. Hij overwon en daarom is Hij ook echt Heer.

Hij is Heer en laat Zijn kracht zien. Dit kan Hij omdat Hij Heer is. Zijn kracht laat Hij zien in Zijn werk dat Hij volbracht heeft, Hij laat Zijn kracht zien in wie Hij is, in Zijn regeren, in het aanwezig zijn, in jou. 


Zijn kracht zie je ook in de boodschap die Hij heeft voor jou, voor mij voor de mensen om je heen. Een boodschap voor een wereld dat overhoop ligt, een boodschap voor mensen die gebroken zijn. Heb jij zulke mensen al de hoopvolle boodschap verteld en doorgegeven? Juist de mensen die hoop nodig hebben wachten op een boodschap van hoop. Op een boodschap van verlossing en trouw. 

 

Ga deze week eens op pad om aan iemand de boodschap van hoop te brengen. Je zult tot zegen zijn voor die persoon! 
De wereld in gaan met een boodschap voor de wereld die breekt is misschien helemaal niet makkelijk. Maar het is ons verlangen om het kruis te dragen. Het kruis van verlossing en hoop dat we mogen vertellen, Is het jouw verlangen a geworden om het kruis te dragen? Jezus nam letterlijk het kruis op zich zodat wij het kruis uit kunnen dragen met een hoopvolle boodschap om mensen die ver af waren weer terug te brengen. 

 

​Het kruis dragen zal je rijkdom worden. Het zal misschien niet altijd makkelijk zijn, maar dat heeft God ons ook niet beloofd. Maar niet makkelijk, betekend nog niet dat het niet leuk of dat je het erg zwaar zult krijgen. Want met God aan je zij, heb je altijd een avontuur! 


Ga vandaag eens op weg met het kruis van Jezus, en je zult zien wat het zal doen in deze wereld! Het hoeft niet direct groot, je mag ook klein beginnen. Vraag maar aan God op welke manier jij het kruis mag dragen en uitdragen zodat het andere mensen tot een zegen zal zijn. 
Je zult zien welke kracht God zal laten zien! Gods kracht doet wonderen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom