Opwekking 439 - Machtig is de Naam van de Heer

 

Machtig is de naam van de Heer.
Machtig is de naam van de Heer.
Machtig is de naam van de Heer, mijn God.
 
Refrein:
De naam van de Heer is
als een toren;
een veilige schuilplaats
voor wie Hem dient
 
Heilig is de naam van de Heer.
Heilig is de naam van de Heer.
Heilig is de naam van de Heer, mijn God.
 
Ere zij de naam van de Heer.
Ere zij de naam van de Heer.
Ere zij de naam van de Heer, mijn God.

 
Vandaag gaat het over de Naam van God. De Naam van God is machtig en heilig. Maar de Naam van de Heer is ook als een toren. Een sterke toren die niet omvalt. De toren is een veilige schuilplaats voor jou. Een veilige schuilplaats waar je kunt schuilen omdat je Hem dient.

Het is bijzonder dat in de Naam van de Heer een schuilplaats is voor degene die Hem dienen. Een schuilplaats is een plaats waar bescherming is, waar beschutting is voor datgene wat op je af komt. De schuilplaats van God is een plek waar je mag wonen. Het is tegelijk ook een plek waar je heen moet gaan als je moet schuilen voor wat er op je af komt in deze wereld. Daar in de schuilplaats, in de Naam van de Heer is het veilig. Dat maakt de Naam van de Heer zo machtig en heilig. Je hoeft er alleen maar op te vertrouwen. De Naam van de HEER is JWHW en dat betekent: Ik zal er zijn zoals Ik er ben. Zo veilig is deze schuilplaats dus: Het is de HEER, die er werkelijk is en waar jij veilig bent als je er schuilt.
 
Eer hierom de Naam van de Heer. Het is de Naam waaronder je mag schuilen, waar een plek voor jou is.
De Naam van God is nog zoveel meer dan machtig en heilig Bedenk vandaag eens wat voor jou de Naam van God betekent. Wat het voor jou persoonlijk betekent.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom