Opwekking 36 - Roep Mij toch aan

 

Roep Mij toch aan
en Ik zal u voortaan
grote en machtige dingen
doen zien, waarvan gij niet weet.

 
Hoe vaak spreek jij tot God? Hoe vaak roep jij God aan? Grote kans dat je dat best vaak doet. En dat is goed, blijf dat vooral doen. Maar hoe vaak luister je echt naar wat God tegen je terug te zeggen heeft? Als je tot God praat, dan wil God ook iets tegen je terug zeggen. Hoe vaak geef jij Hem hier de gelegenheid voor?

Dit lied komt uit Jeremia 33. Het is letterlijk het derde vers. Als je God aanroept dan zal Hij je grote dingen bekend maken. Maar stel dat je God al vaak hebt aangeroepen, maar je hebt van het tweede deel van dit vers nog nooit iets gemerkt. Begin dan eens met luisteren naar wat God tegen je te zeggen heeft. Als je niet bereid ben om te luisteren, hoe kan God jou dan grote dingen bekend maken?
 
Maar het kan ook zijn dat je juist wel luistert naar God. Maar dat je nog niet hebt gehoord welke grote en onbegrijpelijke dingen Hij jou bekent gaat maken. Onthoud dan dat dit ook een belofte is voor jou. Hij gaat jou nog grote dingen bekendmaken die jij nog niet weet. God weet het al. Hij heeft Zijn plan al klaar liggen. Er zal een moment komen dat Hij het je bekend maakt. Misschien wel stap voor stap, en begint het met de kleine dingen, misschien ook in een grote stap. God heeft de tijd ervan in Zijn hand, en tot het moment is gekomen dat het je bekend geworden is mag je op deze belofte vertrouwen en in geloven.
 
Luister vandaag eens naar Gods stem, naar wat Hij je vandaag wilt zeggen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom