Opwekking 35 - Klapt in de handen, alle mensen

 

Klapt in de handen alle mensen
juicht God toe met een jubelstem.
Hosanna! Hosanna!
Juicht God toe met een jubelstem.
Prijst Hem! Prijst Hem!
Prijst God met een jubelstem.

 
Wat een feest is het als alle mensen klappen en God toejuichen met een jubelstem! Wat een prachtig geluid moet dat zijn als je dat hoort.
Waarom zou je God zoveel eer geven? In Psalm 47 staat waarom. Omdat de Heer de allerhoogste is, Hij is ontzagwekkend en een grote Koning over de aarde.
Omdat Jezus de allerhoogste is moeten wij Hem eren, klappen en juichen voor Hem. Allerhoogst betekent dat er niemand groter is, de allerhoogste is de grootste en de sterkste. En als Allerhoogste is Hij opgevaren naar de Hemel en is zit Hij aan de rechterhand van God. Letterlijk en figuurlijk heeft Hij de hoogste plaats gekregen.

Maar Hij is ook ontzagwekkend. Met wie God is, maakt dat Hij ontzagwekkend is. Wat maakt God zo ontzagwekkend? Omdat Hij zo groot is, zo machtig en zo krachtig. God heerst over jou en je leven, Hij heeft alle s in de hand. En alles bij elkaar maakt God zo ontzagwekkend.
Hij is Koning op de aarde geworden. Hij is gekroond met een doornenkroon, maar daarna heeft Hij de overwinningskroon gekregen. En met die overwinningskroon is Hij Koning over heel de aarde.
 
En hiervoor moet je voor Hem jubelen, zingen, juichen, prijzen en klappen. Doe dit voor God zodat het een ontzagwekkend geluid wordt. Je eerst een ontzagwekkend God, en die verdiend de allergrootste eer.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom