Opwekking 26 - Gods weg is de beste

 

Gods weg is de beste,
de beste altijd.
Gods weg is de beste,
waarheen Hij jou ook leidt.
Gehoorzaam zijn roepstem,
neem je kruis op en volg Hem.
Gods weg is de beste,
de beste altijd.

 
Hoe weet je dat Gods weg de beste weg is? Dat weet je omdat God goed is en Hij geen fouten maakt. Dan kan Gods weg ook niet anders dan goed zijn.
Waar God je ook heen leidt, weet dat het de beste weg is die Hij voor jou bedacht heeft. Als je wilt wandelen in je bestemming, dan is het wel belangrijk dat je Gods stem verstaat en dat je Gods stem gehoorzaamt. Dat je gaat waar God je hebben wil. Als je Gods stem gehoorzaamt, dan zul je op de plek uitkomen waar je zijn moet. De plek van je bestemming. Waarheen God je ook leidt, blijf Zijn stem gehoorzamen. Als jij je eigen weg gaat, dan kun je niet tot je bestemming komen, dan kun je niet op de plek uitkomen waar God je hebben wil. Het is Gods genade als je op de plek waar je dan uitkomt, een plek is waar je God kunt dienen.
 
Ik weet niet wat voor wegen God voor ons allemaal heeft, maar ik weet wel dat de weg van God voor ons goed zal zijn, omdat God goed is.
En soms betekent dat ook dat je je kruis op je moet nemen en dat het zwaar zal zijn. Soms gaat het wat makkelijker en is het minder zwaar. Maar neem je kruis op je, doe wat God je zegt. God zal je niet op een weg leiden waar jij het niet aan kan. En als je denkt het niet aan te kunnen, dan is Hij er, dan zal Hij je helpen.
 
Gods weg is de beste weg, omdat God goed is en geen fouten maakt.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom