Opwekking 423 - Ik zing en juich voor mijn Verlosser

 

Refrein:
Ik zing en juich voor mijn verlosser,
juich voor mijn verlosser.
Ik zing en juich voor mijn verlosser:
Jezus is mijn Heer.

 

 
Hij is mijn rots en mijn vertrouwen,
rots en mijn vertrouwen.
Hij is mijn rots en mijn vertrouwen:
Jezus is mijn Heer
 
Refrein:
Ik zing en juich voor mijn verlosser,
juich voor mijn verlosser.
Ik zing en juich voor mijn verlosser:
Jezus is mijn Heer.
 
Hij is mijn kracht en overwinning,
kracht en overwinning.
Hij is mijn kracht en overwinning:
Jezus is mijn Heer.
 
Ik zing en juich voor mijn verlosser,
juich voor mijn verlosser.
Ik zing en juich voor mijn verlosser:
Jezus is mijn Heer.

 
Zing jij wel eens voor jouw Verlosser? Of ga je wel eens een stapje verder door voor Hem te juichen? Je mag voor God juichen omdat Hij jouw Verlosser is! Je mag voor Hem juichen en zingen omdat Jezus jouw Heer is geworden. En die blijdschap mag je best laten blijken.
 
In de coupletten in dit lied staat nog meer waarom je voor Hem mag juichen en zingen. Je mag voor Hem juichen en zingen omdat Hij jouw Rots is, jouw vertrouwen. Als Hij de Rots is waarop jij mag staan, dan geeft dat vertrouwen. Je hebt dan vaste grond onder je voeten. Daar mag je voor juichen! Je mag je blijdschap en je dankbaarheid daarvoor laten blijken in gejuich. Hij is jouw vertrouwen, Hij is de vaste grond onder je voeten zodat je niet uit kunt glijden en je blijft staan. Hij is de sterke Rots die niet omvalt.

 

Je mag ook juichen voor Zijn kracht en overwinning. Bij overwinning hoort ook gejuich. Je mag juichen voor de kracht die God heeft, de kracht waarmee Hij wonderen doet, de kracht waarmee alles mogelijk is geworden wat misschien voor jou onmogelijk was.


Als er in een elftal een overwinning wordt behaald dan juich je ook. Of als iets of iemand ergens een overwinning heeft behaald, dan zul je juichen. Zo is het ook met God. De overwinning is door Jezus behaald en voor die overwinning aan het kruis mag je juichen. Jezus heeft gewonnen. Gewonnen van de duisternis. Juich daar maar voor!
 
En voor deze Verlosser mag je juichen. Juichen zo hard als je kunt. Je mag zingen, zingen tot Zijn lof om zo je dank en je eer aan Hem te bewijzen. Hij zal het aannemen als een lof offer van jou!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom