Opwekking 16 - Hij is getrouw en nimmer falend

 

Hij is getrouw en nimmer falend,
en nimmer falend, en nimmer falend.
Hij is getrouw en nimmer falend,
nimmer falend tot in alle eeuwigheid.
Halleluja. (6x)

 

 


God is trouw. Hij zal nooit falen. Hij is almachtig, Hij heeft alles in de hand.
Niet falen is best een bijzondere eigenschap. Hoe zit dat bij jou? Faal jij wel eens?
Iedereen heeft wel eens een moment dat je faalt. Dat je een fout maakt. Hoe je daar mee omgaat is aan jou. Want het falen bepaald nog niet wie jij bent. Wie jij voor God bent, dat bepaald wie jij bent.
 
God heeft wel de bijzondere eigenschap niet te falen. Hij zal nooit een fout maken. Met alles heeft God een bedoeling.
Waarin zien we dat God nooit faalt? Dat zien we in het kruis. Jezus ging door tot in de dood om ons te redden. Hij onderging het.
We zien het in alle beloften die in de Bijbel staan. God komt Zijn beloften na. Al lijkt het misschien niet altijd. Maar ga eens na in je leven op welke momenten God er was en Zijn beloften waar maakte. En als je misschien op iets wacht van God, dan mag je weten dat het wel op Zijn tijd gebeurt. Maar het zal gebeuren. Op een bijzondere manier.

We kunnen het zien in de vriendschap tussen jou en God. God loopt niet weg bij jou vandaan. Jij mag altijd bij Hem terug komen. En dan vergeeft Hij jou. Daarin zal Hij niet falen, maar volhouden met heel veel liefde voor jou.
Op welke momenten of hoe in jouw leven zie jij dat God niet faalt en dat God ontzettend trouw is? Denk daar vandaag maar eens over na.
 
God zal nooit falen, tot in eeuwigheid niet. Is dat niet een opluchting, dat we mogen weten dat God altijd trouw is. Want doordat God nooit faalt is Hij ook trouw. Je kunt Hem altijd vertrouwen.  En als jij op God gaat bouwt, dan bouw je op een trouw en rotsvaste grond. Dan heb je een vast fundament en kun je ook trouw zijn aan God.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom