Opwekking 15 - Jesus' love is very wonderful

 

Jesus' love is very wonderful. 
O, wonderful love:
so high you can't get over it,
so deep you can't get under it,
so wide you can't get around it,
o, wonderful love.

 

 


Heb je wel eens stil gestaan hoe groot Jezus' liefde is? Heb je wel eens beseft hoe wonderlijk Jezus' liefde is? Als je dat nog niet hebt gedaan, doe dat dan maar even. En als je er wel bij stil hebt gestaan, dan mag je het nu nog een keer doen. Wat komt er in je op? Wat besef je?
 
Jezus' liefde is zo ontzettend groot. Je kunt er gewoon niet omheen. Niet overheen, niet onderdoor. Aan alle kanten is Zijn liefde om je heen. Waarin uit Zijn liefde zich? Dat uit zich in heel veel verschillende manieren. Denk maar aan Zijn hulp dat Hij elke dag aan jou geeft, aan de kracht die Hij jou elke dag geeft. Bij elk persoon laat Hij Zijn liefde weer anders zien. Wij zijn allemaal verschillend, allemaal uniek en voor elk persoon uit Hij Zijn liefde op de manier die bij de persoon past.
 
De liefde van God is er altijd al geweest. Zelfs in het paradijs. Toen Adam en Eva gezondigd hadden, en van de boom gegeten hadden. Zelfs toen had Hij nog zoveel liefde voor hen, dat Hij hen de aarde gaf. Hij had toen nog zoveel liefde voor ons, dat God Jezus stuurde om ons te redden van onze ondergang. God heeft een groot liefdevol Vaderhart. Een Vaderhart dan overloopt van liefde. Welke Vader stuurt Zijn Zoon om te sterven? God de Vader, die deed dat. Wat een liefde.
En Jezus, die deed wat Zijn Vader vroeg.

 

En deze liefde is zo wonderlijk geworden. Wij mogen het aannemen en accepteren. We mogen ons geliefd weten bij God de Vader. Zeg dit maar een aantal keer hard op:
‘Ik ben geliefd door God de Vader. Hij omarmd mij met Zijn liefde. Zoveel liefde dat ik er niet om heen kan, er onder door kan of er over heen kan. Hij had zoveel liefde voor mij, dat Jezus stief in mijn plaats. En hier geloof ik in. Dit is echte liefde!’

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom