Opwekking 14 - The joy of the Lord is my strenght!

 

The joy of the Lord
is my strength!
 
De vreugde des Heren
is mijn kracht!
La, la, la, enz.

 

 


Als de vreugde van God jouw kracht is geworden waar je uit leeft, dan heb je echt kracht! Waar komt deze vreugde vandaan in dit lied?
Dat lees je in Nehemia 8:11. Daar staat: ’wees niet bedroeft, want de vreugde van de Heere is mijn kracht’. Hier moesten ze de kracht halen uit de vreugde van de Heer. Het was die dag bij hen een belangrijke dag. Het was de eerste dag van de zevende maand. En op die dag had Ezra de wet weer laten voorlezen toen hij was teruggevonden. Nu kun je misschien denken: de wet.. Dat is tocht alleen maar regeltjes? Dan ga ik het je vandaag anders uitleggen.

 

De wet kun je zien als het Vaderhart van God. God heeft het beste met ons voor en heeft ons daarom de wet gegeven. De wet geeft ons richtlijnen voor het leven. Daar vanuit mogen wij leven. En die zijn liefdevol gemaakt. Ze zijn gemaakt om ons te beschermen tegen het kwaad. Is dat geen liefde?
En doordat Ezra het wetboek had gevonden, was er feest. Het was bijzonder dat het wetboek was gevonden.
 
Wat maakt in jouw leven zo bijzonder dat je feest gaat vieren? Om welke redenen vier jij feest?
Ik denk dat elke dag een feest kan zijn. Elke dat is weer een dag die je hebt gekregen. Daar mag je dankbaar om zijn. God geeft zoveel, en daar kan zoveel vreugde uit ontstaan.
Zoek je vreugde in God, in de dingen van God. In dat wat Gods verlangen ook is voor jou, zoals Hij dat in Zijn wet beschrijft. Want die gaan jouw kracht geven. En als je vanuit die kracht gaat leven, dan zul je ervaren wat vreugde kan doen. Je zult sterker worden, want je hebt immers de kracht van God.
 
Denk vandaag eens na welke manier Gods wet jou vreugde kan geven. En is deze vreugde ook jou kracht geworden in God?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom