Opwekking 9 - Wat ik nodig heb, wat ik nodig heb, Jezus alleen

 

Wat ik nodig heb, wat ik nodig heb,
Jezus alleen.
Wat ik nodig heb, wat ik nodig heb,
Jezus alleen.

 

 


Dit is een kort maar heel krachtig lied. Jezus is het enige wat je nodig heb. Wat geeft Jezus je dan zodat je alleen Hem nodig hebt in je leven? Denk daar eens over na. Wat geeft Jezus jou, waardoor jij alleen Hem nodig hebt?
 
Ik ga wat dingen opnoemen waardoor je alleen Jezus nodig hebt in je leven. Het eerste wat ik wil noemen is leven. Doordat Jezus jou leven geeft, ben jij hier. Als Jezus jou geen leven zou hebben gegeven, dan was jij hier niet.
Jezus geeft je liefde. Liefde is een belangrijk onderdeel in je leven. Als je liefde krijgt, dan voel je je (al meer) geaccepteerd, je voelt je geliefd.
 
Jezus geeft jou hoop. Doordat Jezus jou hoop geeft, heb je de kracht om door het leven te gaan. Misschien merk je het niet altijd direct op dat Jezus jou hoop geeft, maar Jezus heeft jou hoop gegeven waardoor je kunt durven dromen en waardoor je kunt blijven vooruitkijken.
 
Jezus geeft jou vergeving zodat je bij Hem kunt komen. Alleen daarom heb je al Jezus nodig. Dit is een van de belangrijkste of het belangrijkste in je leven.
Jezus geeft jou kracht om door te gaan. 
Maar ook kleine dingen, zoals fluitende vogels, de bloemen, mensen om je heen en vul maar in.
 
Nu kun je denken of denk je: andere mensen geven mij dit ook. Waardoor heb ik echt alleen Jezus nodig in mijn leven. Omdat Jezus alle dingen in je leven geeft die jij nodig hebt. Jezus zal jou echt niet tekort doen. Je kunt het zien als een ladekast met laadjes. En in elk laadje zit iets wat je nodig hebt in je leven. Mensen hier op aarde kunnen niet aan al die laadjes voldoen zodat jij alles krijgt wat je nodig hebt. Maar Jezus kan dat wel. Alles wat jij nodig hebt om jou ladekast te vullen, dat geeft Jezus. Je staat er nooit alleen voor, en Hij is altijd bij je! Jezus is het antwoord op elke situatie en op elke vraag.
 
Denk vandaag maar eens na wat Jezus allemaal in jouw leven geeft. Wat zit er allemaal in jouw ladekast wat je nodig hebt? Jezus geeft het je allemaal.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom