Opwekking 408 - Israël verheugt u in uw Maker

 

Israël verheug U in uw Maker,
Kinderen van Sion
Juich nu met uw Koning
Israël, de Heer is uw Bewaker
Hij is als de muren
Van een sterke woning
 

 


Refrein:
Halleluja! Halleluja
Halle-o-halleluja 2x
Halle-o-halleluja
 
Israël verheug U in de Here,
Hij heeft uw land met liefde overgoten;
Israël, u zult met Hem regeren,
dat is de luister van Zijn gunstgenoten
 
refrein:
Halleluja! Halleluja
Halle-o-halleluja 2x
Halle-o-halleluja

 
Israël mag zich verheugen in hun Maker. Maar er is goed nieuws, wij mogen dat ook! Halleluja! Wij mogen net als Israël blij en verheugd zijn in onze Maker. Wij mogen juichen met onze Koning! Wij mogen juichen omdat God onze bewaker is! Halleluja! Ga dat maar eens doen. Ga je maar verheugen in God en ga maar juichen met onze Koning. Ik weet zeker dat er dan een feestje uitbarst. Net zoals je in een voetbalstadion juicht, zo moet je veel meer keer harder juichen en blij zijn in en met God.

 

De Heer is onze bewaker. God is als een beschermer om ons heen. Niets zal ons kunnen doen omdat Gods beveiligde muren om ons heen staan en beveiligd is door God en door Zijn engelen. En natuurlijk kun je te maken krijgen met tegenslag, ziekte, moeilijkheden en vul maar in. Maar God is als de muren van een sterke woning. Dat betekent dat jij een sterke woning hebt doordat je van en in Christus bent! En God is de muur van jouw woning en die jouw woning sterk houdt. Doordat God jouw muur is geworden, blijft jouw huis staan. Het zal niet omvallen, want jouw huis is niet op zand gebouwd, maar op de Rots. En op die Rots staan jouw muren van jouw huis, en kan het niet omvallen omdat het stevig staat. Er kan tegenslag komen, maar jouw muren zullen blijven staan, want het zijn Gods muren. En Gods beveiliging staan om de muren van jouw huis. God bewaakt jouw muren! Hij is jouw Bewaker!

 

In dit lied mag je je ook verheugen omdat God jouw land heeft overgoten met Zijn liefde. Gods liefde heerst in jouw land. Misschien merk je het niet altijd, maar door Gods liefde is jouw land er nog. Samen met God zul je gaan regeren over jouw land. Met Gods liefde mag je mensen gaan aanraken, Gods liefde mag je uit gaan delen. En als dat gebeurd, dan gaat Gods liefde overheersen en zullen we met Hem gaan regeren!

 

Deze vreugde is de luister van Gods kinderen. De luister betekent de roem en heerlijkheid die ze voor God willen zijn, de schittering die ze willen zijn en ervaren van Gods liefde en de glans die ze willen zijn als Gods liefde gaat regeren.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom