Opwekking 8 - Door de Heilige Geest zijn wij één in de Heer

 

Door de heilige Geest zijn wij één in de Heer
Door de Geest groeit de liefde voor elkaar steeds meer
Daarom bidden we samen dat die eenheid zichtbaar wordt

 

 

Toon je liefde voor God en voor elkaar, voor elkaar
Jezus-mensen hebben liefde voor elkaar

 

In het volgen van Jezus wordt de liefde openbaar
Samen biddend geloven met de handen in elkaar
En de mensen vertellen dat God niet veranderd is

 

Toon je liefde voor God en voor elkaar, voor elkaar
Jezus-mensen hebben liefde voor elkaar

 

Ja, wij danken de Vader, die ons leven bewaart
En wij prijzen de Zoon, die ons zijn liefde verklaart
Lof en eer voor de Geest, in Hem ontmoeten wij elkaar

 

Toon je liefde voor God en voor elkaar, voor elkaar
Jezus-mensen hebben liefde voor elkaar


Als christenen zijn wij een eenheid in de Heer. Dit is zo doordat de Heilige Geest ons met elkaar verbindt. Doordat de Heilige Geest in ons werkt, maar ook in ons woont, groeit ook de liefde voor elkaar steeds meer. En dat moet zichtbaar gaan worden. De eenheid van de liefde van God die moet zichtbaar gaan worden.

 

Het is zoals in het tweede couplet staat: Toon je liefde voor God en voor elkaar. Ik denk dat dit iets heel belangrijks is. Liefde. Veel mensen weten niet meer wat liefde is. En die liefde mogen wij zichtbaar gaan maken aan andere mensen. Maar weet wel, dit is bijzondere liefde. Dit is de liefde van God, de liefde die de Heilige Geest in ons werkt en die ons als christenen ook een eenheid maakt. Met andere woorden: we gaan elkaar in de basis van het geloof echt liefhebben en de randzaken blijven geen eindeloze discussie.

 

Ga eens naar iemand toe die liefde nodig heeft, en laat Hem jouw liefde voor God zien, en God liefde voor hem/haar. Gods liefde is zo ontzettend belangrijk. Die liefde veranderd mensenlevens.

 

Hoe ga je deze liefde zichtbaar maken? Dat doe je door Jezus te volgen. Als je Jezus volgt, dan heb je Gods liefde in je, end ie liefde ga je dan doorgeven. Je kijkt met de ogen van Jezus naar de ander, zodat de ander Jezus kan gaan zien. Die liefde kun je heel makkelijk zichtbaar maken door even te glimlachen naar de ander, even een complimentje maken, even een praatje maken, even een knuffel geven, even een bemoediging geven, enz. Ga de uitdaging maar eens aan om deze week bewust Gods liefde te tonen.
 
Nu kun je je misschien afvragen... heel leuk dit allemaal, maar ik heb de liefde van God nog niet ervaren. Wat is Gods liefde nu eigenlijk?


God houdt zo ontzettend veel van jou, dat Hij jou al op het oog heeft. Hij heeft jou bedacht en gewild in dit leven. God houdt zo ontzettend veel van jou dat Hij jou wilde redden. En daarom is Hij aan het kruis gegaan. Voor jou. Op het moment dat Hij riep: Het is volbracht, toen had Hij jou voor ogen. Is dat geen liefde? Hij verklaart Zijn liefde voor jouw aan het kruis zoals in het laatste couplet staat.

 

Aanvaard deze liefde maar. Als je dat doet, dan zul je deze liefde uit gaan delen!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom