Opwekking 5 - Halleluja

 

Halleluja
Halleluja
Halleluja
Halleluja
 


In dit lied zingen we maar één woord: Halleluja! Dit woord betekent letterlijk: Loof de Heer. Het is bijzonder dat het lied verder geen andere woorden heeft. We zingen alleen maar Halleluja, en dit wordt herhaald. Je zingt eigenlijk alleen maar: Loof de Heer, en dit blijf je herhalen. Doordat je dit ene woord blijft herhalen en zingen mag je ook tot echt beseffen dat je Hem aan het loven bent. Je proclameert eigenlijk deze woorden. Het is heel belangrijk dat je God looft! Je mag God om heel veel verschillende dingen loven. Je mag Hem loven om wie Hij is, je mag Hem loven om wat Hij doet, Je mag Hem loven om Zijn liefde voor jou, om Zijn genade voor jou, voor Zijn aanwezigheid in jou.
God verdient het ook om geloofd te worden. Hij heeft zoveel voor jou over gehad. Hij heeft alles er voor over gehad zodat jij Zijn kind kon worden!
 
Je mag God ook loven voordat Hij iets heeft gedaan. Misschien heb jij een verlangen in je hart en heb je dat ook al uitgesproken naar God. Maar het verlangen is nog niet vervuld. Ga Hem dan loven! Ga Hem loven om wat Hij nog gaat doen. Je mag Hem gaan loven om Zijn grote Kracht, Om Zijn almacht, en de macht om jouw verlangen te vervullen. God heeft jouw verlangen gezien en gehoord, maar ook jouw lof voor Hem. Loof Hem ook als dat verlangen niet wordt vervuld of als je een teleurstelling krijgt. God heeft alles in de hand. Maar jouw lof voor Hem is ontzettend veel waard!
 
En als je denkt dat er geen aanleiding is om Hem te loven, dan zeg ik je dat dit een leugen is. God kun je altijd loven. Ook als je het niet zo ervaart. En dat hoeft dan echt niet uitgebreid, maar alleen al een dankgebed dat Hij God is, is al voldoende!
 
Waarvoor wil jij vandaag God loven? Is er een verlangen dat nog niet vervuld is? Loof Hem dan alvast om de overwinning die gaat komen!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom