Opwekking 5 - Halleluja

 

Halleluja
Halleluja
Halleluja
Halleluja
 


In dit lied zingen we maar één woord: Halleluja! Dit woord betekent letterlijk: Loof de Heer. Het is bijzonder dat het lied verder geen andere woorden heeft. We zingen alleen maar Halleluja, en dit wordt herhaald. Je zingt eigenlijk alleen maar: Loof de Heer, en dit blijf je herhalen. Doordat je dit ene woord blijft herhalen en zingen mag je ook tot echt beseffen dat je Hem aan het loven bent. Je proclameert eigenlijk deze woorden. Het is heel belangrijk dat je God looft! Je mag God om heel veel verschillende dingen loven. Je mag Hem loven om wie Hij is, je mag Hem loven om wat Hij doet, Je mag Hem loven om Zijn liefde voor jou, om Zijn genade voor jou, voor Zijn aanwezigheid in jou.
God verdient het ook om geloofd te worden. Hij heeft zoveel voor jou over gehad. Hij heeft alles er voor over gehad zodat jij Zijn kind kon worden!
 
Je mag God ook loven voordat Hij iets heeft gedaan. Misschien heb jij een verlangen in je hart en heb je dat ook al uitgesproken naar God. Maar het verlangen is nog niet vervuld. Ga Hem dan loven! Ga Hem loven om wat Hij nog gaat doen. Je mag Hem gaan loven om Zijn grote Kracht, Om Zijn almacht, en de macht om jouw verlangen te vervullen. God heeft jouw verlangen gezien en gehoord, maar ook jouw lof voor Hem. Loof Hem ook als dat verlangen niet wordt vervuld of als je een teleurstelling krijgt. God heeft alles in de hand. Maar jouw lof voor Hem is ontzettend veel waard!
 
En als je denkt dat er geen aanleiding is om Hem te loven, dan zeg ik je dat dit een leugen is. God kun je altijd loven. Ook als je het niet zo ervaart. En dat hoeft dan echt niet uitgebreid, maar alleen al een dankgebed dat Hij God is, is al voldoende!
 
Waarvoor wil jij vandaag God loven? Is er een verlangen dat nog niet vervuld is? Loof Hem dan alvast om de overwinning die gaat komen!

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom