Thema: Wij verwachten de Heer

"Ons burgerschap is echter in de hemelen, waaruit wij ook de Zaligmaker verwachten, namelijk onze Heere Jezus Christus" (Fillipenzen 3:20)

Beste hemelburger op aarde... Dat ben je toch? Je bent op aarde, terwijl je paspoort een hemels paspoort is. Je zou misschien zelfs kunnen zeggen dat het in de hemel nog erg stil is. Als het over de lichamelijke aanwezigheid in de hemel gaat, zijn er misschien maar vier mensen. Ik denk dat je met zekerheid kunt zeggen dat Jezus daar is, maar ook Mozes, Elia en Henoch. Mozes en Elia waren ook al aanwezig op de berg van de verheerlijking en Henoch wandelde met God en wat niet meer. Dan kun je nog een vraag stellen hoe dat dan kan, dat er een hemel is die niet zichtbaar is voor ons, maar op die vraag kun je geen antwoord geven, omdat je dit alleen kunt geloven. Zeker is dat Jezus lichamelijk naar de hemel is gegaan en daar aan de rechterhand van God is. Dat betekent dat lichamelijke aanwezigheid in de hemel dus mogelijk is.

Als Paulus zegt dat we Jezus verwachten uit de hemel, dan staat het onomstotelijk vast dat Hij lichamelijk dus in de hemel is en daar zijn nog enkelen waarvan we weten dat ze niet zijn gestorven, maar opgenomen zijn. Ondertussen ben jij, door het geloof in Jezus niet minder een hemelburger, alleen leef je nog op deze aarde. De aarde is niet je thuis, dat is Boven, waar Jezus is. De vraag is hoe je dus op aarde leeft en hoe je gelooft dat er een moment komt dat ook jij in heerlijkheid zal zijn opgenomen, maar niet alleen met je ziel, maar straks ook met je lichaam. Ons verwachten strekt zich uit naar het moment dat we als hemelburgers niet langer op deze aarde leven, maar in de hemel zijn, waar Jezus is. Ongetwijfeld zul je dan ook op de nieuwe aarde kunnen rondlopen, maar dat valt allemaal in het begrip 'hemel'. In dat begrip 'hemel' zit alles wat we straks ontvangen als Jezus terugkomt.

Je loopt dus nu op aarde rond, terwijl je identiteit niet een aardse, tijdelijke en gebroken identiteit is. Je bent al ingeschreven in het Koninkrijk van de hemelen. Je bent er alleen nog niet en dat ervaar je elke dag. Je ervaart de gebrokenheid, je ervaart je niet volmaakte bestaan, waarbij je ook nog dingen doet die niet hemels zijn. En zo ben je wel van identiteit veranderd en is je paspoort veranderd, maar moet je nog steeds dealen met je leven op aarde. Maar niet getreurd.

Het blijft niet zo en het grootste bewijs is dat feit dat Jezus, lichamelijk naar de hemel is gegaan. Jouw lichaam past dus ook in de hemelse realiteit. Natuurlijk niet je gebroken en onvolmaakte lichaam, maar dat wordt straks omgezet een een nieuw, volmaakt en zuiver lichaam. Je blijft niet tobben in de gebrokenheid zoals je doet. Jezus, Die nu al in de hemel is, blijft daar niet. Paulus zegt, als het over hemelburgers gaat, dat wij Jezus verwachten vanaf de plaats waar wij al wel zijn ingeschreven. Hemelburger ben je en vanuit de hemel verwachten we Jezus. Dat is natuurlijk niet passief afwachten, maar het gaat ook hier om actief verwachten. Actief verwachten van Jezus, Die zal komen vanaf de plaats waar jij al bent ingeschreven, doe je door als hemelburger op aarde te leven. Je identiteit in Christus is niet afhankelijk van de plaats waar je nu bent. Ook op aarde, is je roeping om hemels te leven, volgens de hemelse principes en terwijl je dat doet, verwacht je het moment dat Jezus de hemel verlaat om jouw vernederd, gebroken lichaam gelijk te maken aan Zijn verheerlijkt lichaam.

Je bent hier, ervaart gebrokenheid en ellende, verdriet en pijn, tot het moment dat je niet alleen de identiteit van een hemelburger hebt, maar ook het lichaam van een hemelburger. Daarom komt Jezus straks nog terug, omdat Hij jouw gebroken lichaam gelijk zal maken aan Zijn verheerlijkt lichaam en dan zal alles nieuw zijn. Wij delen straks, als Hij komt vanuit de plaats waar we onze identiteit aan ontleven, niet alleen in Zijn identiteit, maar ook in Zijn heerlijkheid en daarom verwachten wij de Heer. Vanuit de hemel, waar ook ons burgerschap is, zal Hij komen en ons zuiver en nieuw maken en tot die dag leven wij op aarde, maar wel als hemelburgers.

Gebed: Heer, wij verwachten U vanuit de hemel zodat U ons burgerschap en ons lichaam tot één geheel zult komen maken en wij altijd nieuw zullen zijn voor U. 

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu