Thema: Kracht van gebed

"Maar dit soort gaat niet uit dan door bidden en vasten." (Mattheüs 17:21)

Je kunt de kracht van gebed ervaren op het moment dat God ergens gebed voor geeft of ook door gewoon in gehoorzaamheid te bidden en God blijkt op dat moment je gebed te gebruiken. Soms ook mede door de gave van genezing of geloof. Door gewoon in gehoorzaamheid in situaties te bidden, heb ik heel veel bijzondere dingen zien gebeuren. Ik heb botbreuken zien genezen, ruggen recht zien worden, bot zien aangroeien waar dat niet meer komt en zelfs tumoren zien verdwijnen. En toch... heb ik nog veel meer niet zien gebeuren, terwijl ik wel bad. En dan blijft er een vraag hangen, die jij ongetwijfeld herkent als jij in gehoorzaamheid met mensen bidt: "Wat doe ik verkeerd?" Je kunt zeggen dat je nooit iets verkeerd doet en dat God het is Die bepaald hoe Hij je gebed gebruikt. Maar dat is misschien wel erg kort door de bocht.

Laten we eerlijk zijn: Wij bidden soms ook echt verkeerd! Of je dat bij ziekte kunt zeggen, weet ik niet, maar als er duistere machten in het spel zijn en er gebeurt niets met je gebed, dan is het goed om je af te vragen waarom er niets gebeurt op je gebed. Jezus heeft namelijk gezegd dat Hij ons de autoriteit geeft over de hele legermacht van satan en als er dan dingen aan de hand zijn die gebeuren door demonische aanwezigheid, dan kan het niet zo zijn dat daar geen doorbraak in komt. Door de jaren heen heb ik heel veel begeleiding gedaan rondom bevrijding en daar ook voor gebeden. Dat is vaak een gebedsbediening met heel veel strijd en je bevind je dan ook echt op het scherpst van de snede en echt midden in de strijd. Er zijn genoeg situaties geweest waar bevrijding kwam op het gebed, maar ik ben er ook wel eens met blauwe plekken vanaf gekomen omdat er iets begon te manifesteren wat ik in ieder geval niet zag aankomen. Er kan dus iets zijn wat een bevrijding in de weg kan staan en als bevrijding en genezing dan ook nog eens in elkaars verlengde liggen, wordt het dubbel ingewikkeld. Toch geeft Jezus daar een hele duidelijke aanwijzing over.

Er is een situatie dat Jezus op een berg is en daar wordt Hij verheerlijkt. Hij ziet Mozes en Elia en Zijn gezicht wordt blinkend licht. Dan ben je onder de indruk van Jezus' verheerlijking en vergeet je bijna dat er nog een aardse werkelijkheid is, maar die is er beneden aan de berg. Er zijn namelijk nog negen discipelen onderaan de berg achter gebleven en terwijl die wachten op de terugkomst van Jezus en de drie discipelen die mee mochten naar boven, komt er een man naar hen toe met een zoon. Als je het verhaal leest ontkom je er niet aan om te begrijpen dat het hier over een hele zieke jongen gaat die ook nog eens in de macht van de duisternis is. Die vader dacht dat hij met zijn zoon bij de discipelen op de juiste plek was, maar wat die discipelen ook doen, er gebeurt niets. De jongen geneest niet en de vijand gaat als een verschrikkelijke tekeer.

Dan komt Jezus naar beneden van de berg en wordt de jongen bij Jezus gebracht met de klacht erbij dat Zijn discipelen het niet konden oplossen. Jezus wordt dan boos op Zijn discipelen en noemt hen ongelovig en ontaard. Niet erg vriendelijk van Jezus. Waarom reageert Jezus zo? Daar kom je achter als Jezus de sleutel geeft tot de oplossing. Hij zegt namelijk: "Dit soort gaat niet uit dan door bidden en vasten". Bidden en vasten is in de eerste plaats een middel om te strijden, maar het is ook een middel om af te stemmen op God en op die manier te horen en te zien wat er nu echt speelt.

Eigenlijk is het heel simpel: Zolang het grondgebied van iemand niet opgeruimd is, vindt de vijand dat hij grondrechten heeft op iemands leven. Dus als er in het leven van iemand zonden zijn of in het voorgeslacht, dan kan dat een reden zijn waardoor de vijand vindt dat hij recht heeft op iemands leven. En dat is iets wat je met je eigen ogen lang niet altijd kan onderscheiden. Daarom zegt Jezus dat bidden en vasten nodig is. Waarom? Omdat je dan afgestemd bent op Gods Geest en Hij je zal openbaren wat er mis is. Je gebed was misschien wel heel krachtig en de vijand heeft misschien wel gesidderd toen je hem aansprak in de Naam van Jezus, maar het enige dat je zag waren manifestaties. Heel veel onrust rond bevrijding is echt niet nodig op het moment dat je eerst rommel opruimt in iemands leven of misschien zelfs ook nog wel in je eigen leven. Als er grondrechten zijn blijft de vijand zich graag misdragen en kan dit een gebed in de weg staan. Neem altijd de tijd om af te stemmen op God als je ergens voor bidt en stel je open voor wat God wil laten zien. En pas op dat je genezing en bevrijding niet met elkaar verward!

Gebed: Heer, open mijn ogen voor de geestelijke werkelijkheid in de situaties waar ik geen zicht heb op wat er zich echt afspeelt. Open mijn ogen om iemand echt te helpen als er omstandigheden zijn waar de vijand grondgebied heeft ingenomen.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu