"Terwijl Petrus nog over dat visioen nadacht, zei de Geest tegen hem: Zie drie mannen zoeken u." (Handelingen 10:19)

Ook in deze geschiedenis met Petrus en Cornelius staan er dingen die we snel voorbij lezen omdat we vooral bezig willen zijn met de boodschap voor Cornelius en wat dit uitwerkte. Al heel snel zijn we dan bezig dat ook de heidenen tot geloof kunnen komen. En natuurlijk vinden we het soms wel bijzonder hoe dit gaat, maar vanuit Petrus gezien, is het eigenlijk ook weer iets dat als wij het mee zouden maken, we er wellicht wel eens snel aan voorbij zouden kunnen leven.

Petrus is gewoon naar het dak gegaan om te bidden. Dat bleek in die tijd niet vreemd te zijn dat je dat op het dak deed, en Petrus ging daar ook naartoe. En tot op dat moment is er niets aan de hand. Het enige dat hij dan ruikt is het eten dat klaar gemaakt wordt en hij kreeg honger. Maar in plaats dat hij aan eten toekomt, neemt de Geest hem op de ene of andere manier mee in een visioen. Misschien was het een droom, of misschien waren het beelden, maar Petrus ziet in ieder geval van alles en hij reageert er ook op door te spreken.

Wat opvalt is dat Petrus blijkbaar ook direct weet dat dit van God is en ook dat God hem in dat visioen de opdracht geeft om onreine dieren te slachten en te eten. Dit gebeurt nog een keer en God zegt in dat visioen dat alles gereinigd is. Jezus had immers al het onreine rein gemaakt. En uiteindelijk gebeurt dit drie keer. En ik weet niet of jij ook zulke dingen herkent. Soms heb je bepaalde beelden die je niet altijd direct kunt plaatsen. Vaak als je in de stilte bent met God, zijn dat juist momenten dat er beelden of gedachten kunnen opkomen die je onmogelijk zelf kunt bedenken.

Het is wel de manier hoe God vaker spreekt dan dat wij vaak denken. En is het allemaal logisch? Nee, juist niet, het is ook hier bij Petrus helemaal niet logisch. Verre van dat, want als Jood eten van onrein vlees dat was onbestaanbaar. Ook voor Petrus kon dit echt niet. Maar Petrus neemt wel dit visioen heel serieus. En nee, dan hoef je echt niet achter iedere droom iets te zoeken. Petrus was hier bij zijn volle bewust-zijn. En hij kan er op dat moment ook nog helemaal niets mee.

En dan komt hij beneden. Dan wordt zijn naam geroepen en op dat moment zegt de Heilige Geest: Ze zoeken je! En weer valt alles op z'n plek. Het hele visioen, waar Petrus nog over aan het nadenken was, klopt ineens helemaal op het moment dat hij op bevel van de Geest met die mannen meegaat. En direct als hij bij Cornelius aankomt, weet hij dat alle barriéres zijn weggenomen vanwege dat visioen.

Zo wil God werken, gewoon vanuit de relatie en de omgang met Hem. Hoe vaak geef jij God de tijd om op Zijn manier je dingen bekend te maken. Ben je sowieso wel vaak stil voor God. Ik ervaar dit echt als soms heel lastig. En je dan ook nog openstellen voor alles wat God wil zeggen.

Gebed: Heilige Geest, ik wil U niet alleen vragen om te spreken tot mij, maar wilt U mij ook helpen om stil te zijn, helpen om echt te luisteren en te kijken, om te ervaren wat U antwoordt op mijn bidden.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu