Gideon - Een teken gevraagd

 

"En hij zei tegen Hem: Als ik dan genade gevonden heb in Uw ogen, geef mij dan een teken dat U het bent Die met mij spreekt." (Richteren 6:17)

 

Heb jij er wel eens over nagedacht wat jij voor een teken zou willen hebben van God? Ik hoor wel eens van mensen die willen graag een briefje op hun nachtkastje. Ik hoor ook wel eens van mensen die zeggen dan gewoon van: "je moet God gewoon vertrouwen en je mag niet om een teken vragen." Maar kun je zo makkelijk je er vanaf maken? Je zou er maar voorstaan zoals Gideon.

 

Je moet je even bedenken dat er een man naar je toe komt terwijl je in oorlogsgebied bent. Je durft niets meer dan alleen vluchten en daar houdt het mee op. Die man die naar je toekomt zegt dat hij een engel van God is. Zo ziet hij er niet bepaald uit, het is een gewone man. En deze man zegt dan tegen je, terwijl de kanonnen bulderen dat jij een strijdbare held bent en dat jij die machtige vijand gaat overwinnen. En hij zegt erbij dat God met je zal zijn en dat Hij je zendt. En dan lijkt het er op dat die man gaat vertrekken en jou, met deze boodschap alleen achterlaat. Vervolgens sta jij op en dan ga jij even die hele grote vijand te lijf?

 

Weet je wat ik zou doen? Ik zou tegen die man zeggen: "Heel mooi dat u dat denkt, maar ik denk toch dat het zo niet is. Wie zegt mij dat God met mij zal zijn en dat Hij mij zendt?" Ik zou in ieder geval niet gelijk bedenken dat dit allemaal klopte. Sterker nog, ik zou er niets van geloven. Elke man op deze wereld zou wel met zo'n boodschap kunnen komen. Ik zou echt een bevestiging van God moeten hebben en het liefst gewoon een duidelijk teken, om dit te geloven. Ik wil best geloven dat God mij op een grootse manier wil gebruiken, maar dan moet ik wel heel zeker weten dat ik in Gods weg ga. Ik zou om een teken vragen, net als dat Gideon doet.

 

De opdracht van Gideon is enorm en eigenlijk menselijkerwijs gesproken onmogelijk. Het is gewoon niet mogelijk dat zo'n eenvoudige boerenjongen zo'n opdracht zou aankunnen. Is het dan ongehoord dat Gideon vraagt om een teken? De belofte is wel groot, want Gideon zal Midian verslaan alsof het maar één man is, maar klopt deze belofte wel echt? En dan vraagt Gideon om een teken. En het teken is niet eens zo groot. Gideon wil alleen maar een offer brengen aan deze man en hij vraagt hem om daar op te wachten. 

 

Wij hebben soms ook een teken nodig om te wandelen in onze bestemming. Dat is een bevestiging die we mogen vragen omdat we verlangen naar duidelijkheid over Gods weg. Dat is niet iets dat oneerbiedig is, maar het zijn wegwijzers op Gods weg met ons leven. Gods weg is soms heel uitzonderlijk en hebben wij zekerheid nodig, niet omdat we twijfelen aan God, maar omdat de boodschap soms niet zo helder is als dat we nodig hebben. Gideon gaat ons voor in het vragen om een teken.

 

Gebed: HEER, maak mij U weg bekend en bevestig die dan ook keer op keer, zodat ik zeker weet dat ik Uw stem versta.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom