Gideon - Een teken gevraagd

 

"En hij zei tegen Hem: Als ik dan genade gevonden heb in Uw ogen, geef mij dan een teken dat U het bent Die met mij spreekt." (Richteren 6:17)

 

Heb jij er wel eens over nagedacht wat jij voor een teken zou willen hebben van God? Ik hoor wel eens van mensen die willen graag een briefje op hun nachtkastje. Ik hoor ook wel eens van mensen die zeggen dan gewoon van: "je moet God gewoon vertrouwen en je mag niet om een teken vragen." Maar kun je zo makkelijk je er vanaf maken? Je zou er maar voorstaan zoals Gideon.

 

Je moet je even bedenken dat er een man naar je toe komt terwijl je in oorlogsgebied bent. Je durft niets meer dan alleen vluchten en daar houdt het mee op. Die man die naar je toekomt zegt dat hij een engel van God is. Zo ziet hij er niet bepaald uit, het is een gewone man. En deze man zegt dan tegen je, terwijl de kanonnen bulderen dat jij een strijdbare held bent en dat jij die machtige vijand gaat overwinnen. En hij zegt erbij dat God met je zal zijn en dat Hij je zendt. En dan lijkt het er op dat die man gaat vertrekken en jou, met deze boodschap alleen achterlaat. Vervolgens sta jij op en dan ga jij even die hele grote vijand te lijf?

 

Weet je wat ik zou doen? Ik zou tegen die man zeggen: "Heel mooi dat u dat denkt, maar ik denk toch dat het zo niet is. Wie zegt mij dat God met mij zal zijn en dat Hij mij zendt?" Ik zou in ieder geval niet gelijk bedenken dat dit allemaal klopte. Sterker nog, ik zou er niets van geloven. Elke man op deze wereld zou wel met zo'n boodschap kunnen komen. Ik zou echt een bevestiging van God moeten hebben en het liefst gewoon een duidelijk teken, om dit te geloven. Ik wil best geloven dat God mij op een grootse manier wil gebruiken, maar dan moet ik wel heel zeker weten dat ik in Gods weg ga. Ik zou om een teken vragen, net als dat Gideon doet.

 

De opdracht van Gideon is enorm en eigenlijk menselijkerwijs gesproken onmogelijk. Het is gewoon niet mogelijk dat zo'n eenvoudige boerenjongen zo'n opdracht zou aankunnen. Is het dan ongehoord dat Gideon vraagt om een teken? De belofte is wel groot, want Gideon zal Midian verslaan alsof het maar één man is, maar klopt deze belofte wel echt? En dan vraagt Gideon om een teken. En het teken is niet eens zo groot. Gideon wil alleen maar een offer brengen aan deze man en hij vraagt hem om daar op te wachten. 

 

Wij hebben soms ook een teken nodig om te wandelen in onze bestemming. Dat is een bevestiging die we mogen vragen omdat we verlangen naar duidelijkheid over Gods weg. Dat is niet iets dat oneerbiedig is, maar het zijn wegwijzers op Gods weg met ons leven. Gods weg is soms heel uitzonderlijk en hebben wij zekerheid nodig, niet omdat we twijfelen aan God, maar omdat de boodschap soms niet zo helder is als dat we nodig hebben. Gideon gaat ons voor in het vragen om een teken.

 

Gebed: HEER, maak mij U weg bekend en bevestig die dan ook keer op keer, zodat ik zeker weet dat ik Uw stem versta.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom