Is er nog een ander?

 

"Nu dan, het is waar dat ik een losser ben, maar er is nog een losser, nauwer verwant dan ik." (Ruth 3:12)

 

Boaz is bijzonder positief over Ruth en haar huwelijksaanzoek. Maar toch gaat Boaz niet over één nacht ijs. Voelt Boaz niets voor Ruth en probeert hij er nog onderuit te komen? Niets lijkt daar op. Hij belooft zelfs dat het goed zal komen. Hij belooft dat hij alles voor Ruth zal doen, zoals Ruth heeft gezegd. Ze heeft iemand nodig die haar lost. Iemand die alles overneemt van haar overleden man. Maar Boaz wil niet dat hij iemand anders voor zijn voeten zou lopen. Er is namelijk nog een losser die nauwer verwant is met Elimelech dan dat hij is. En aan hem zal hij eerst vragen of hij Ruth zou willen lossen.

 

 

 

Wat voor gevoel zal Ruth hebben gehad bij deze boodschap? Dan is ze bij Boaz terecht gekomen en waarschijnlijk was haar hart ondertussen echt wel sneller gaan kloppen voor Boaz en dan dit. Dan zou het zomaar kunnen dat er straks iemand anders is met wie ze moet trouwen. En dat na alle zorg en liefde van Boaz. Weet je waar je dit mee zou kunnen vergelijken? Je bent eindelijk na lang omzwerven bij Jezus terecht gekomen en je zegt Hem dat Hij je moet lossen van alle zonde in je leven. En dan zegt Jezus: "Er is nog een losser die dichterbij staat dan Ik, Ik zal eerst met hem overleggen." Iets van: "Ja, Ik wil je lossen, maar Gods gerechtigheid staat dichterbij. Jou rechtvaardige leven, die staat dichterbij om je te lossen"

 

Dat zal wat zijn als het zo zal gaan? Ruth moet echt wel even geschrokken zijn. Toch gaat Boaz eerst naar die andere man toe. En als hij haar zal lossen is het voor Boaz ook goed. Wat een achtbaan van gevoelens moet dit zijn geweest bij Ruth. Maar laten we het in het beeld eens gewoon bij onszelf houden. Want onze losser is in de eerste plaats niet Jezus. Onze losser is de rechtvaardigheid waarmee wij uiteindelijk zalig hadden moeten worden. Zo was het bedoeld, zo was het Gods plan geweest. Adam en Eva werden op de aarde gezet om uiteindelijk de eeuwigheid wel in te gaan, maar door hun eigen rechtvaardige daden. 

 

Jezus is Losser geworden, omdat degene die dichterbij ons stond, niet bij machte was om ons te lossen. En uiteindelijk heeft Jezus de weg van alle gerechtigheid wel gegaan, omdat de gerechtigheid waarmee wij geschapen waren geen weg meer naar de hemel waren. Jezus heeft goed gekeken en uiteindelijk gezien: Er is geen andere mogelijkheid dan dat Ik het zal doen. Jezus heeft tegen Zijn Vader gezegd: "Ik zal gaan en Ik zal de wereld lossen, zodat de mens, Uw beeld op aarde, uiteindelijk zal blijven bestaan." Als Jezus het niet gedaan had, dan was er geen mens overgebleven op aarde. Als Boaz uiteindelijk Ruth niet had gelost, was er van het geslacht van Elimelech niets meer overgebleven, dan was het voorbij geweest. Wij zijn stil in aanbidding, want Jezus gaf alles op, om ons te lossen, toen bleek dat onze gerechtigheid geen optie meer was.

 

Gebed: Jezus, U gaf alles. U gaf U heerlijkheid op, U wilde mij, U wilde deze wereld lossen omdat U ons er niet voor over had om eeuwig om te moeten komen. Dank U Jezus!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom