Is er nog een ander?

 

"Nu dan, het is waar dat ik een losser ben, maar er is nog een losser, nauwer verwant dan ik." (Ruth 3:12)

 

Boaz is bijzonder positief over Ruth en haar huwelijksaanzoek. Maar toch gaat Boaz niet over één nacht ijs. Voelt Boaz niets voor Ruth en probeert hij er nog onderuit te komen? Niets lijkt daar op. Hij belooft zelfs dat het goed zal komen. Hij belooft dat hij alles voor Ruth zal doen, zoals Ruth heeft gezegd. Ze heeft iemand nodig die haar lost. Iemand die alles overneemt van haar overleden man. Maar Boaz wil niet dat hij iemand anders voor zijn voeten zou lopen. Er is namelijk nog een losser die nauwer verwant is met Elimelech dan dat hij is. En aan hem zal hij eerst vragen of hij Ruth zou willen lossen.

 

 

 

Wat voor gevoel zal Ruth hebben gehad bij deze boodschap? Dan is ze bij Boaz terecht gekomen en waarschijnlijk was haar hart ondertussen echt wel sneller gaan kloppen voor Boaz en dan dit. Dan zou het zomaar kunnen dat er straks iemand anders is met wie ze moet trouwen. En dat na alle zorg en liefde van Boaz. Weet je waar je dit mee zou kunnen vergelijken? Je bent eindelijk na lang omzwerven bij Jezus terecht gekomen en je zegt Hem dat Hij je moet lossen van alle zonde in je leven. En dan zegt Jezus: "Er is nog een losser die dichterbij staat dan Ik, Ik zal eerst met hem overleggen." Iets van: "Ja, Ik wil je lossen, maar Gods gerechtigheid staat dichterbij. Jou rechtvaardige leven, die staat dichterbij om je te lossen"

 

Dat zal wat zijn als het zo zal gaan? Ruth moet echt wel even geschrokken zijn. Toch gaat Boaz eerst naar die andere man toe. En als hij haar zal lossen is het voor Boaz ook goed. Wat een achtbaan van gevoelens moet dit zijn geweest bij Ruth. Maar laten we het in het beeld eens gewoon bij onszelf houden. Want onze losser is in de eerste plaats niet Jezus. Onze losser is de rechtvaardigheid waarmee wij uiteindelijk zalig hadden moeten worden. Zo was het bedoeld, zo was het Gods plan geweest. Adam en Eva werden op de aarde gezet om uiteindelijk de eeuwigheid wel in te gaan, maar door hun eigen rechtvaardige daden. 

 

Jezus is Losser geworden, omdat degene die dichterbij ons stond, niet bij machte was om ons te lossen. En uiteindelijk heeft Jezus de weg van alle gerechtigheid wel gegaan, omdat de gerechtigheid waarmee wij geschapen waren geen weg meer naar de hemel waren. Jezus heeft goed gekeken en uiteindelijk gezien: Er is geen andere mogelijkheid dan dat Ik het zal doen. Jezus heeft tegen Zijn Vader gezegd: "Ik zal gaan en Ik zal de wereld lossen, zodat de mens, Uw beeld op aarde, uiteindelijk zal blijven bestaan." Als Jezus het niet gedaan had, dan was er geen mens overgebleven op aarde. Als Boaz uiteindelijk Ruth niet had gelost, was er van het geslacht van Elimelech niets meer overgebleven, dan was het voorbij geweest. Wij zijn stil in aanbidding, want Jezus gaf alles op, om ons te lossen, toen bleek dat onze gerechtigheid geen optie meer was.

 

Gebed: Jezus, U gaf alles. U gaf U heerlijkheid op, U wilde mij, U wilde deze wereld lossen omdat U ons er niet voor over had om eeuwig om te moeten komen. Dank U Jezus!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom