Jezus is... Zender

 

"En Hij riep de twaalf bij Zich en begon hen twee aan twee uit te zenden en gaf hun macht over de onreine geesten." (Markus 6:7)

 

Wat zou jij gedaan hebben als jij Jezus was, als het gaat over dat wat Jezus deed? Ik weet niet hoe het bij jou is, maar als ik ergens heel goed in ben, dan laat ik dat niet altijd even makkelijk aan een ander over, en zeker niet als het dan ook niet iets is waar je echt voor wilt gaan. Maar dan moet je eens even lezen wat Jezus doet. En dat doet Hij niet ene keer, maar dat doet Hij sowieso twee keer. Want in deze geschiedenis gaat het over de twaalf discipelen en later doet Hij dit ook nog een keer met zeventig discipelen.

 

 

 

Want wat doet Jezus? Hij stuurt ze gewoon de wijde wereld in. In koppels van twee laat Hij hen gaan. Kan dit eigenlijk wel? En toch, heb ik zelf ook door de tijd heen steeds geleerd hoe bijzonder het is om vertrouwen in jongeren te hebben en ze kansen te geven om in geloof uit te stappen. Jezus is niet bezig om Zijn Eigen bediening veilig te stellen, Jezus is bezig om Zijn discipelen te leren om Zijn taken te gaan doen. Jezus is echt een rabbi Die er op uit is dat Zijn discipelen echt helemaal op Hem zullen lijken. En dit doet Hij met de twaalf discipelen en dit doet Hij met de zeventig die Hij later nog zal uitzenden en uiteindelijk doet Hij dit ook met ons als gelovigen. Jezus zegt namelijk dat de gelovigen dezelfde dingen zullen doen als Hij.

 

Dit is Jezus ook! Jezus is niet alleen krachtig, wonderlijk, eeuwig, genezend aanwezig, maar Jezus is ook bezig om geloof in ons te hebben. Niet dat er in nu zoveel goeds zit, maar omdat Hij weet dat als wij Zijn Geest hebben ontvangen dat Hij geloof in ons kan hebben. Jezus is ook jouw Zender! Hij zend jouw uit! Er is bij Jezus geen egoïsme, maar intens verlangen dat Zijn Koninkrijk op een grootste manier gaat doorbreken en dat doet Hij niet in Zijn eentje, maar dat doet Hij met ons! Hij gebruikt er geen engelen voor, maar mensen zoals jij en ik.

 

Ben jij beschikbaar om Jezus woorden te horen om de wereld in te trekken met Zijn woorden van verzoening en de macht over demonen? Dat staat er hier letterlijk bij, die macht ontvangen ze erbij! Hoe bijzonder is dit? Jezus geeft een deel van Zichzelf aan Zijn volgelingen en gelovigen! 

 

En wat blijkt dan wat er gebeurt? Ze gaan met Goddelijke autoriteit preken en vertellen de mensen dat ze zich moeten bekeren, ze drijven veel demonen uit en genezen mensen. Ze doen exact hetzelfde als Jezus! Jezus laat Zijn bediening vermenigvuldigen, zodat straks de hele wereld bereikt zal worden met het Evangelie van het Koninkrijk. En of wij daarvoor bekwaam zijn? Nee, maar Jezus bekwaamd die Hij roept. En vandaag zegt Hij tegen jou: "Ik zend ook jou, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, maar als jij in Mij gelooft, dan zend ik je uit!"

 

Gebed: Jezus, U bent mijn Zender, U wilt Uw Koninkrijk groter bouwen door mij in te zetten en ik wil luisteren naar Uw stem!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom