Schuren van overvloed

 

"Toen ook heel het land Egypte honger kreeg, schreeuwde het volk bij de farao om brood, en de farao zei tegen alle Egyptenaren: Ga naar Jozef en doe wat hij u zegt." (Genesis 41:55)

 

Hoe zullen die Egyptenaren hebben gereageerd op Jozef? Nota bene een vreemdeling, niet eens een Egyptenaar en wat doet hij? Hij doet maar één ding: zuinig zijn, oppotten. Meer doet hij niet. Er is ongelofelijk veel overvloed, maar meer dan wat ze normaal zouden doen, mogen ze niet doen. Het is een tijd van overvloed, maar ondertussen mag het volk daar niet van genieten. En uiteindelijk had Jozef zoveel koren opgeslagen dat het niet meer te tellen was. En het blijkt dat de overvloed meer is dan het dubbele. Dus het is niet zo dat God dubbel gaf, zodat de helft opgeslagen kon worden en de rest gebruikt kon worden voor later. Er was meer van veel.

Waar God werkt is leven en overvloed! Echt waar, waar God de ruimte krijgt doordat wij doen wat Hij zegt, daar is leven en overvloed. Ik zeg niet dat het dan in alle situaties altijd goed zal gaan, maar waar wij luisteren naar God, daar is Zijn zegen! En zo gaat het ook bij Jozef. En het lijkt allemaal helemaal niet nodig. Er is zoveel overvloed dat er geen donkere wolk aan de lucht is. En je zou bijna denken: Kom op Jozef, God heeft het echt misgehad. Overvloed kan heel gevaarlijk zijn.

 

En dan komt het moment dat er niets meer op het land te vinden was. En het lijkt zelfs dat in de eerste periode van de crisis, er nog wel wat eten te vinden is, maar dan komt het moment dat er niets meer is. En als dan de Egyptenaren bij farao komen en schreeuwen van de honger, wat doet de farao dan? Hij stuurt ze naar die vreemdeling toe. Jozef, waarvan het wel leek of hij van een andere planeet kwam, die Jozef blijk het echt bij het rechte eind te hebben gehad. De redding voor Egypte.

 

Ik geloof dat Jozef het voorbeeld is voor ons. Natuurlijk zie je in Jozef tekenen van Jezus, maar ik geloof dat dit ook een voorbeeld is voor ons, zodat ook wij de tekenen van Christus mogen dragen. Als wij gehoorzaam Gods stem volgen en zo een zegen zijn en God ons werkelijk in onze volle bestemming laat komen, dan mogen wij als een Jozef regeren en uitdelen. Ik kom er de laatste tijd steeds meer achter hoe heerlijk het is om uit te mogen delen. Schuren vol overvloed waaruit je leven mag uitdelen. Leven door Jezus, maar ook leven door te bemoedigen, leven door leiding te geven in die situaties waar het zo belangrijk is.

 

Weet je wat wij mogen zijn? Brengers van leven en overvloed. Wij mogen zijn als Jezus. Namens Jezus mogen wij het leven en de overvloed in Zijn Naam brengen op aarde! Zo groot is onze betekenis op aarde. Zonder Jozef was het leven in Egypte gestopt, zonder ons stopt het leven ook. Dan blijft er geen kerk meer over. Ga staan op de cruciale punten van onze tijd om uit te delen van de schuren van overvloed!

 

Gebed: HEERE, ik dank U dat ik juist in onze tijd als een Jozef mag uitdelen van de overvloed die U hebt gegeven. Juist nu het soms hongersnood lijkt, juist nu mag ik schuren van overvloed leegdelen!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom