Door Jezus erbij geteld

 

"Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden." (Johannes 10:9)

 

De Goede Herder, die Zichzelf nog steeds zo niet heeft voorgesteld in dit gedeelte blijkt ook nog eens de Deur te zijn. Jezus is namelijk niet eerst de Goede Herder. Het is niet zo dat iedereen zomaar even achter Jezus kan gaan aanlopen. Niet iedereen mag met Jezus mee de schaapskooi uit ook. En dat is maar goed ook, want dan zou Jezus een Herder zijn die Zijn schapen niet eens kent en dan zou Hij ook niet weten of er een schaap onderweg achterblijft.

 

 

Want wie mogen er met Jezus mee om uit te gaan en weide te vinden? Degenen die door de Deur naar binnen zijn gegaan. Die neemt Jezus als Herder mee naar buiten. Wanneer is iemand in die schaapskooi een schaap van een bepaalde Herder? Op het moment dat Hij door die Herder naar binnen is gegaan. En daarom gaat Jezus je eerste vertellen dat Hij de Deur is. En eigenlijk is dat net als met die deurwachter, die alleen een echte herder binnenliet. Op het moment dat er een herder kwam om zijn schapen op te halen, ging deze herder in de opening staan en was hij de deur. Hij riep zijn schapen en hij telde ze één voor één. Net zo lang te hij het aantal schapen had die hij die avond ervoor had binnen gebracht.

 

Want wie zijn er behouden? Wie zijn er veilig? Dat zijn de schapen die door de Deur naar binnen gegaan zijn. Dat zijn degenen die de Schaapherder bij de deur heeft aangeraakt en erbij heeft geteld. Dat is wat Jezus eerst doet. Als jij Jezus wil volgen, dan telt Hij jou erbij. En Hij kent zelfs je naam. En als je langs Hem de schaapskooi ingaat, dan mag je ook verzekerd zijn van Zijn zorg. En als Hij dan met Zijn schapen de wereld in wil trekken en je voedsel in overvloed wil geven, dan staat Hij weer in de Deur en op het moment dat Hij je roept en jij Zijn stem hoort, dan mag je opstaan en met Hem meegaan. Hij staat in de opening en elk schaap van Hem wat door Hem binnenkwam, kijkt Hij aan, Hij noemt je naam en Hij telt je erbij.

 

Als je in de wijde wereld bent en met Jezus meeloopt, dan ben je geen onbekende voor Jezus. Hij ziet je staan. Hij ziet je ècht staan. Voor Jezus doe jij ertoe. Je hoort er helemaal bij! Of je nu gevlekt bent, het zwarte schaap bent of niet zo goed mee kunt komen, Jezus telt je erbij als Hij in de opening staat en je meeneemt als een schaap van Zijn kudde.

 

En als je niet door Hem binnen bent gegaan, maar als een herderloos schaap of als een schaap van een slechte herder? Dan zegt Jezus dat Hij jouw herder wil zijn. Dan wil Hij je erbij tellen en je een schaap van Zijn kudde maken. En als Hij dan de volgende dag uitgaat om weide te vinden, dan telt Hij ook jou erbij.

 

Gebed: Trouwe Herder, U telt mij erbij. U kent mij zelfs bij mijn naam en ik wil echt geloven dat U mij ziet staan. En dat U echt zorg voor mij draagt. Ik vertrouw me toe aan U.

Reacties   

0 #1 Aritha 11-06-2014 12:43
Dank je wel! Ik vond deze posting omdat ik aan het zoeken was, via een andere blog, naar deze tekst uit Johannes 10. Heel verhelderend.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom