Door Jezus erbij geteld

 

"Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden." (Johannes 10:9)

 

De Goede Herder, die Zichzelf nog steeds zo niet heeft voorgesteld in dit gedeelte blijkt ook nog eens de Deur te zijn. Jezus is namelijk niet eerst de Goede Herder. Het is niet zo dat iedereen zomaar even achter Jezus kan gaan aanlopen. Niet iedereen mag met Jezus mee de schaapskooi uit ook. En dat is maar goed ook, want dan zou Jezus een Herder zijn die Zijn schapen niet eens kent en dan zou Hij ook niet weten of er een schaap onderweg achterblijft.

 

 

Want wie mogen er met Jezus mee om uit te gaan en weide te vinden? Degenen die door de Deur naar binnen zijn gegaan. Die neemt Jezus als Herder mee naar buiten. Wanneer is iemand in die schaapskooi een schaap van een bepaalde Herder? Op het moment dat Hij door die Herder naar binnen is gegaan. En daarom gaat Jezus je eerste vertellen dat Hij de Deur is. En eigenlijk is dat net als met die deurwachter, die alleen een echte herder binnenliet. Op het moment dat er een herder kwam om zijn schapen op te halen, ging deze herder in de opening staan en was hij de deur. Hij riep zijn schapen en hij telde ze één voor één. Net zo lang te hij het aantal schapen had die hij die avond ervoor had binnen gebracht.

 

Want wie zijn er behouden? Wie zijn er veilig? Dat zijn de schapen die door de Deur naar binnen gegaan zijn. Dat zijn degenen die de Schaapherder bij de deur heeft aangeraakt en erbij heeft geteld. Dat is wat Jezus eerst doet. Als jij Jezus wil volgen, dan telt Hij jou erbij. En Hij kent zelfs je naam. En als je langs Hem de schaapskooi ingaat, dan mag je ook verzekerd zijn van Zijn zorg. En als Hij dan met Zijn schapen de wereld in wil trekken en je voedsel in overvloed wil geven, dan staat Hij weer in de Deur en op het moment dat Hij je roept en jij Zijn stem hoort, dan mag je opstaan en met Hem meegaan. Hij staat in de opening en elk schaap van Hem wat door Hem binnenkwam, kijkt Hij aan, Hij noemt je naam en Hij telt je erbij.

 

Als je in de wijde wereld bent en met Jezus meeloopt, dan ben je geen onbekende voor Jezus. Hij ziet je staan. Hij ziet je ècht staan. Voor Jezus doe jij ertoe. Je hoort er helemaal bij! Of je nu gevlekt bent, het zwarte schaap bent of niet zo goed mee kunt komen, Jezus telt je erbij als Hij in de opening staat en je meeneemt als een schaap van Zijn kudde.

 

En als je niet door Hem binnen bent gegaan, maar als een herderloos schaap of als een schaap van een slechte herder? Dan zegt Jezus dat Hij jouw herder wil zijn. Dan wil Hij je erbij tellen en je een schaap van Zijn kudde maken. En als Hij dan de volgende dag uitgaat om weide te vinden, dan telt Hij ook jou erbij.

 

Gebed: Trouwe Herder, U telt mij erbij. U kent mij zelfs bij mijn naam en ik wil echt geloven dat U mij ziet staan. En dat U echt zorg voor mij draagt. Ik vertrouw me toe aan U.

Reacties   

0 #1 Aritha 11-06-2014 12:43
Dank je wel! Ik vond deze posting omdat ik aan het zoeken was, via een andere blog, naar deze tekst uit Johannes 10. Heel verhelderend.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom