Luisteren en kijken naar wat de Geest zegt

 

"Terwijl Petrus nog over dat visioen nadacht, zei de Geest tegen hem: Zie drie mannen zoeken u." (Handelingen 10:19)

 

Ook in deze geschiedenis met Petrus en Cornelius staan er dingen die we snel voorbij lezen omdat we vooral bezig willen zijn met de boodschap voor Cornelius en wat dit uitwerkte. Al heel snel zijn we dan bezig dat ook de heidenen tot geloof kunnen komen. En natuurlijk vinden we het soms wel bijzonder hoe dit gaat, maar vanuit Petrus gezien, is het eigenlijk ook weer iets dat als wij het mee zouden maken, we er wellicht wel eens snel aan voorbij zouden kunnen leven.

Petrus is gewoon naar het dak gegaan om te bidden. Dat bleek in die tijd niet vreemd te zijn dat je dat op het dak deed, en Petrus ging daar ook naartoe. En tot op dat moment is er niets aan de hand. Het enige dat hij dan ruikt is het eten dat klaar gemaakt wordt en hij kreeg honger. Maar in plaats dat hij aan eten toekomt, neemt de Geest hem op de ene of andere manier mee in een visioen. Misschien was het een droom, of misschien waren het beelden, maar Petrus ziet in ieder geval van alles en hij reageert er ook op door te spreken.

 

Wat opvalt is dat Petrus blijkbaar ook direct weet dat dit van God is en ook dat God hem in dat visioen de opdracht geeft om onreine dieren te slachten en te eten. Dit gebeurt nog een keer en God zegt in dat visioen dat alles gereinigd is. Jezus had immers al het onreine rein gemaakt. En uiteindelijk gebeurt dit drie keer. En ik weet niet of jij ook zulke dingen herkent. Soms heb je bepaalde beelden die je niet altijd direct kunt plaatsen. Vaak als je in de stilte bent met God, zijn dat juist momenten dat er beelden of gedachten kunnen opkomen die je onmogelijk zelf kunt bedenken.

 

Het is wel de manier hoe God vaker spreekt dan dat wij vaak denken. En is het allemaal logisch? Nee, juist niet, het is ook hier bij Petrus helemaal niet logisch. Verre van dat, want als Jood eten van onrein vlees dat was onbestaanbaar. Ook voor Petrus kon dit echt niet. Maar Petrus neemt wel dit visioen heel serieus. En nee, dan hoef je echt niet achter iedere droom iets te zoeken. Petrus was hier bij zijn volle bewust-zijn. En hij kan er op dat moment ook nog helemaal niets mee.

 

En dan komt hij beneden. Dan wordt zijn naam geroepen en op dat moment zegt de Heilige Geest: Ze zoeken je! En weer valt alles op z'n plek. Het hele visioen, waar Petrus nog over aan het nadenken was, klopt ineens helemaal op het moment dat hij op bevel van de Geest met die mannen meegaat. En direct als hij bij Cornelius aankomt, weet hij dat alle barrieres zijn weggenomen vanwege dat visioen.

 

Zo wil God werken, gewoon vanuit de relatie en de omgang met Hem. Hoe vaak geef jij God de tijd om op Zijn manier je dingen bekend te maken. Ben je sowieso wel vaak stil voor God. Ik ervaar dit echt als soms heel lastig. En je dan ook nog openstellen voor alles wat God wil zeggen.

 

Gebed: Heilige Geest, ik wil U niet alleen vragen om te spreken tot mij, maar wilt U mij ook helpen om stil te zijn, helpen om echt te luisteren en te kijken, om te ervaren wat U antwoordt op mijn bidden.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom