In Christus: gelijk met de anderen

 

"Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; want allen bent u één in Christus Jezus." (Galaten 3: 26, 28)

 

Het is goed om even bij een op het oog niet al te concrete tekst stil te staan omdat dit voor sommigen belangrijk is. Er leven nog al wat gelovigen met de leugen dat zij niet meetellen. Er zijn die leven met de leugen dat anderen beter zijn en daardoor meer betekenen voor God. Er zijn er die leven met de gedachten dat ze zich onder anderen moeten plaatsen omdat die anderen beter zijn en er zijn er ook die leven met de gedachte dat God anderen meer waard vindt dan zij. En misschien ben jij er wel eentje van.

 

 

Maar laat jouw waarheid vandaag eens zijn dat iedereen die in Christus is een kind van God is. En dat God geen niveaus toepast op Zijn kinderen. Er is er niet eentje die voor Hem meer of minder waard is. De enige waar God niets mee wil zijn degenen die Zijn gaven wegstoppen, want die verlangen niet om voor Hem te leven. Maar of je nu twee of vijf talenten hebt, allemaal geeft God degenen die hun gaven gebruiken het compliment: "Goed zo, getrouwe dienstknecht."

 

Het gaat er bij God niet om of je directeur bent of vuilnisman, het gaat er niet om welke afkomst je hebt, wat voor ouders je hebt of wat je in je leven hebt gedaan. Het gaat er bij God alleen maar om of jij gelooft dat Jezus voor jouw zonden is gestorven en dan ben je een kind van God.

 

En weet je wat het bijzonderste is van God? Hij houdt van al Zijn kinderen het meest. Sterker nog: Al Gods kinderen bij elkaar zijn Gods grote liefde. En bij al Gods kinderen hoort Jezus daarbij en jij hoort bij Jezus. We zijn allen één in Christus. En daarin is er geen onderscheid voor God. En ik hoop en bid echt dat als dit jouw punt is, waar jij mee worstelt dat je vandaag mag zien wat Paulus zegt in deze woorden.

 

En het is niet van belang wat jij in het leven hier op aarde bent, maar God ziet je in Christus vanuit je hemelse identiteit en daarin is geen onderscheid. Wat wij hier op aarde belangrijke mensen vinden, daar kijkt God totaal anders naar. God kijkt puur naar je identiteit en dan ben je in Christus één met de anderen. Het maakt voor God zelfs niet uit of je man of vrouw bent. Heel eenvoudig omdat God noch man, noch vrouw is. God heeft Zijn beeld in de mens gelegd en omdat Hij zowel man als vrouw is, schiep Hij man en vrouw om zo Zijn beeld neer te leggen in ons. Er is voor God ook daarin geen onderscheid. Hij zorgde wel voor orde, maar dat om het zwakste te laten beschermen door het sterkste.

 

Gebed: Vader God, ik dank U dat U van al Uw kinderen het meest houdt! Het maakt niet uit wie ik hier op aarde ben, maar door Uw genade ben ik die ik ben.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom