Hij is opgestaan

 

"Hij is opgewekt" (Markus 16:6b)

 

Hij is opgestaan, Hij is niet meer in het graf! Jezus, Hij is niet dood, maar Hij leeft! Ik weet niet of je echt beseft dat Jezus leeft? Het is Pasen, het graf is niet meer gesloten, maar het graf is opengebroken, de steen is weggerold. En Jezus, Hij blijkt niet meer in het graf te zijn. Maar vrouwen, dat hadden jullie toch kunnen weten? Hij had toch gezegd dat Hij op de derde dag weer op zou staan?

 

 

Ja, dom hè, van die vrouwen? Dom dat ze niet hadden begrepen dat Jezus de dood zou overwinnen. Dom ook dat ze gewoon niet goed hadden geluisterd en nu vol verdriet en ontzetting bij een leeg graf staan en denken dat Jezus gestolen is. Ze hadden op dit moment zo blij kunnen zijn, als ze het echt begrepen hadden zouden ze bij het graf hebben kunnen gaan zitten om te wachten tot Hij eruit zou komen. En nu, nu zijn ze hopeloos. Wat dom...

 

Nou ja, dom... Kunnen we dit dom noemen? Kunnen we dit ongelovig noemen? Ik weet niet waar jij met Pasen aan denkt, hoe jij Pasen beleefd, maar wat geloof jij er eigenlijk van? O ja, wij geloven best wel dat Jezus is opgestaan, tenminste, dat hoop ik wel. Maar net die stap verder, of eigenlijk, leef je daar ook uit? Ik ben wel eens bang dat heel veel christenen leven met de gedachte: Jezus is gestorven, Jezus is begraven, Jezus is opgestaan en uiteindelijk is Jezus ook nog eens naar de hemel gegaan, en daar zit Hij nu. En in het gunstigste geval geloven we dan nog dat Hij daar is om te bidden.

 

Maar geloof je ook dat Jezus leeft? Nee, niet alleen leven in de hemel om te bidden, maar dat Hij echt leeft en daadwerkelijk Zijn leven in te zetten te behoeve van de gelovigen? Geloof je dat Hij echt is opgestaan om te leven. Dat Zijn opstanding de realiteit is waaruit jij en ik mogen leven. Jezus leeft. Hij leeft niet op een één of andere mystieke manier, maar Hij leeft werkelijk en echt. En in Zijn leven en in Zijn overwinning delen wij als we in het geloof zijn.

 

Pasen is niet zomaar een feest waarop we gedenken dat Jezus gewoon weer opstond, maar Pasen is dat feest waardoor wij geloven dat de dood verslagen is en dat de overwinning op de hel werkelijk een vervolg kan krijgen. De overwinning op satan en zijn trawanten is niet een overwinning waarbij de Overwinnaar om het leven is gekomen, maar is een overwinning waarbij de Overwinnaar de dood gevangen nam en het leven geeft. En dan niet alleen het leven, maar Pasen is ook het feit dat Jezus nu werkelijk leeft, zodat wij in Zijn Naam werkelijk de overwinning mogen aanvaarden, zodat elke macht en kracht onder onze voeten vertrapt kan worden in de Naam van Jezus. Dat is Pasen, dood, waar is je prikkel en hel waar is je overwinning. Ha... Jezus is opgestaan, HALLELUJA!!

 

Gebed: Jezus, U leeft! U bent opgestaan en ik jubel het vandaag uit. U hebt alle machten en krachten openlijk ten toon gesteld en te kijk gezet. Weg satan, je hebt verloren en de Overwinnaar leeft en in Zijn Naam gebied ik je om elke aanval en elke kracht op mij te staken. Mijn Overwinnaar leeft en ik leef met Hem.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom