Kracht van het Koninkrijk dat is

 

"En Hij zei tegen hen: Voorwaar, Ik zeg u dat er sommigen zijn van hen die hier staan, die de dood niet zullen proeven voordat zij gezien zullen hebben dat het Koninkrijk van God met kracht gekomen is." (Markus 9:1)

 

Heb jij het Koninkrijk van God al gezien? Ja, dit is een serieuze vraag. Heb jij het Koninkrijk van God al gezien. Want Jezus heeft namelijk gezegd dat het Koninkrijk komt, maar er ook nu al is. En in deze tekst zegt Jezus dat er van hen die daar waren er zullen zijn die niet zullen sterven voordat zij het Koninkrijk gezien zullen hebben. En als degenen die daar toen stonden het Koninkrijk konden zien, dan kan het onmogelijk over de wederkomst gegaan zijn. Want allen die daar stonden zijn nu al gestorven. Er zijn er geweest die het Koninkrijk van God gezien hebben voordat ze zijn gestorven.

 

 

Dan is de vraag of jij het Koninkrijk van God gezien hebt niet zo vreemd. In het Oude Testament leefde het beeld nogal dat de komst van de Messias en de uiteindelijke eindoverwinning hetzelfde was. In het Nieuwe Testament blijkt dit veel meer in fases te komen. Maar ook de uiteindelijk komst van het Koninkrijk is er nu nog niet. En toch waren er die het Koninkrijk van God zouden zien komen met kracht.

 

En natuurlijk heeft dat te maken met dat Jezus zou gaan sterven, maar daarna ook weer zou opstaan. Die kracht van het Koninkrijk hebben sommigen van degenen die daar stonden meegemaakt. Maar toch is het Koninkrijk van God op meer punten zichtbaar. De kracht van het Koninkrijk is ook zichtbaar in de wonderen en tekenen die gebeurden. Daar hadden ze door de handen van Jezus al wat van gezien, maar dat deze kracht van het Koninkrijk ook op hen gelegd zou worden na de uitstorting van het Heilige Geest konden ze nu nog maar amper beseffen. Natuurlijk waren ze in Jezus Naam al uitgegaan en hadden de kracht ervaren. Maar het zou nog veel meer worden.

 

En de vraag aan ons is wat wij hebben gezien van het Koninkrijk van God dat met kracht werkzaam is. Of zitten wij maar veel te vaak af te wachten of dat Koninkrijk toch eens zal komen. Natuurlijk komt Jezus straks pas terug, maar tot die tijd zegt Jezus hier komt het Koninkrijk ook al met kracht. Maar durven wij te gaan staan in zo'n krachtige bediening van Gods Geest. Durven wij onder zo'n krachtige zalving van de Geest te gaan leven, zodat we werkelijk zullen ervaren dat het Koninkrijk met kracht is gekomen. En dat begon toen Jezus opstond, maar het gaat door tot op de dag van vandaag.

 

Waar is het geloof gebleven in de woorden van Jezus dat als we op zieken de handen leggen, ze genezen zullen worden, dat waar we demonen aanspreken in de naam van Jezus ze zullen vluchten. Dat is het Koninkrijk van God dat er nu al is met kracht. En het is de vraag of jij deel wil uitmaken van dat Koninkrijk. Jezus volgen, is met Hem lijden, maar ook met Hem delen in de kracht van het Koninkrijk.

 

Gebed: Jezus, ik geloof dat Uw Koninkrijk er nu al is, maar ik vind het soms heel moeilijk om in de kracht van Uw Geest te gaan staan om de kracht van Uw Koninkrijk echt te ervaren. Leer mij om te geloven in de kracht van Uw Koninkrijk en leer mij daaruit te leven en te dienen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom