Eén blik van jouw ogen

 

"U hebt Mijn hart veroverd, Mijn zuster, Mijn bruid, u hebt Mijn hart veroverd met één blik van uw ogen." (Hooglied 4:1-14)

 

Wat moet de Koning in Hooglied helemaal tot over Zijn oren verliefd zijn geweest op dat zwarte meisje. Zij is in Zijn ogen helemaal volmaakt. Alles is volmaakt goed en zuiver. Alles is mooi aan haar. Hij weet in dit gedeelte de woorden niet bij elkaar te rapen als het gaat over de schoonheid van Zijn liefste. En dat van een Koning, die Zijn waardigheid toch echt moet houden. En dat van een Koning die op een meisje als dit toch onmogelijk kan vallen.

Ik denk dat we deze eerste verzen van hoofdstuk 4 eens moeten lezen, betrokken op hoe Jezus naar jou wil kijken door het geloof in Hem. Je moet elk vers echt lezen en doe het maar hardop! Spreek elke tekst uit! Alles aan jou ziet Hij, in Zichzelf, als volkomen volmaakt. Deze bruid heeft aan zichzelf echt wel onvolkomenheden gezien. En als Jezus vanuit Zijn heiligheid naar je kijkt, ziet Hij ook genoeg. Maar als Jezus in Zijn liefde naar je kijkt, dan ziet Hij niets anders dan alleen maar pracht en schoonheid.

 

Jezus zegt het tegen je: Je bent mooi!! En Hij verlangt dat we uit de woestijn van Libanon met Hem gaan. Dat is hoe Jezus je ziet. Dit verhaal van Koning Salomo, is ook het verhaal van Jezus en Zijn gemeente. Als Jezus in liefde kijkt, ziet Hij geen enkel gebrek meer.

 

En hoe het zover is gekomen? Waar deze liefde vandaan komt en waar deze is ontstaan? Door in geloof op Jezus te zien. Dit meisje uit Hooglied had haar ogen geslagen op de Koning. Hoeveel vertrouwen moet dat meisje hebben gehad om dit te durven. Het gaat wel over de grootste Koning van dat moment. En hoeveel vertrouwen moeten wij hebben in de Koning van de koningen? Dan duizelt het ons, want als Jezus Zijn liefde wil geven, als Hij dat wil doen aan mij, aan ons... Dat kan toch eigenlijk niet. En toch in geloof dat de liefde van God zo groot is dat Hij Zijn Zoon stuurde naar deze wereld, in die liefde mogen we geloven dat we Hem verliefd in het geloof mogen aankijken.

 

Die verliefde geloofsblik maakt dat we het hart van de Koning veroveren. Dat maakt dat Jezus hart wegsmelt van liefde voor jou. Dat is onze Koning, als wij durven geloven in Zijn liefde voor ons en Hem in oprechtheid slechts aankijken, dan laat Hij Zijn hart veroveren. Dit kan alleen maar in geloof, dit kan niet met ons gevoel, niet met ons verstand, maar in geloof is het mogelijk. Als ons voelen en al ons denken maakt dat we het nooit kunnen of durven, maar de waarheid is dat we mogen geloven in Zijn liefde.

 

Dit is voor deze bruid echt een stap in geloof geweest, net zo als het voor ons een stap in geloof is, om Jezus op Zijn Woord te geloven dat Zijn liefde er echt voor ons is. En dan maar één blik op Jezus en dan roept Jezus het uit: Hoe mooi is jouw liefde, Mijn liefste.

 

Gebed: Mijn Liefste, ik geloof, ik geloof, ja ik geloof dat U mij in Uw liefde ziet en ik kijk U in geloof aan en weet dat U Uw hart hebt laten veroveren door mij.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom