Richt je op Jezus!

"Uw welwillendheid zij alle mensen bekend. De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God." (Filippenzen 4:5 en 6)

Waar heb jij het in deze tijd het meest over? Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar je ontkomt er niet aan om het over het Coronavirus te hebben. Ik merkte zelf dat ik in de achterliggende week meer dan vaak de nieuwspagina's in de gaten hield. En hielp dat? Nou nee, niet bepaald. Ja, het hielp om onzekerder te worden en het hielp om de omstandigheden uit te vergroten. En nee, dan bedoel ik niet dat de maatregelen die onze regering heeft genomen niet goed zijn. Ik geloof zelfs dat dit ook Gods hand is in de zorg die de regering heeft voor het volk. En echt, ik neem het virus uiterst serieus, maar ik merkte dat de omstandigheden groter begonnen te worden dan God. En dat wil ik niet! Zo wil ik niet leven. En daarom stel ik je de vraag waar jij het in deze tijd het meest over hebt.

Denk nu niet gelijk dat ik zeg dat je vooral overdreven positief moet gaan doen of ineens overdreven geknutseld anders moet gaan doen. Ik wil je eerst vragen om je op God en op Jezus te richten. Richt je op Hem door Wiens striemen ons genezing is geworden! Doe dat eerst en richt je op God Die sterker is dan alle omstandigheden en elk virus. Weet je, het gaat om je focus. Als je die richt op de omstandigheden, dan zullen de omstandigheden je leven gaan regeren en is dat wat je wilt? Of richt jij je op God en laat je Hem regeren? Als je dat laatste doet dan komt er niet alleen rust, maar dan ga je andere dingen doen. Dat helpt je om te strijden voor het Evangelie. En weet je wat strijden voor het Evangelie is? Dat is de ander helpen om de juiste kant op te kijken. Dat is bidden met mensen, of dat door de telefoon is of op welke andere manier dan ook, maar dan sta je als soldaat van het leger van Jezus op je benen.

Het is tijd dat wij opnieuw gaan staan. Laten we niet ons hoofd laten zakken alsof we geen hoop hebben, maar ga staan om het verschil in deze wereld te maken. Afgelopen dagen merkte ik, toen ik de lijst met gemeenteleden van 70+ ben gaan bellen dat onder degenen in die groep die nooit meer in de kerk komen en die normaal geen contact willen, dat juist zij zeiden dat het bijzonder was dat er oog voor hen was. Het zijn niet de grote dingen, maar als jij je op Jezus kunt richten, dan neem je ook anderen daar in mee, omdat niet het virus je leven bepaalt, maar Jezus! En waar ben je meer veilig dan bij Jezus. Paulus zegt aan het einde van de brief aan de Filippenzen dat de gemeenteleden in Filippi zijn blijdschap zijn, maar ook zijn kroon. Die mensen in de gemeente waren een erekroon op zijn hoofd. Een kroon omdat zij lieten zien dat Paulus' werk niet voor niets was geweest. Hij roept ze op om staande te blijven en ook een aantal vrouwen in de gemeente daarbij te helpen. Vrouwen die ook meegestreden hadden in het Evangelie.

Ga er niet bij zitten en denk niet dat je niets meer kunt doen nu er zoveel niet mogelijk is. Help elkaar staande te houden en nog iets: Er zijn juist nu kansen om het verschil te maken. Stem maar af op Gods Geest! God is zo creatief en Zijn creativiteit laat je nieuwe wegen zien. En laat je welwillendheid bij alle mensen bekend zijn. Sta, midden in de strijd, op je post, je ogen gericht op Jezus, je focus op Zijn Koninkrijk en doe je werk en breek door de angsten heen waar velen in verstrikt zitten zodat Jezus groter en groter zal gaan worden.

Gebed: Dank U Jezus dat niet Corona, niet angst, niet de omstandigheden, maar U regeert. Ik zal mij richten op U en trouw zijn in wat U vraagt.

 

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu